Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite obrisati listu za poređenje?
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

2 min pročitano

Kako popraviti peglu koja ne proizvodi paru?

Kako popraviti peglu koja ne proizvodi paru?
Kako popraviti peglu koja ne proizvodi paru?

 

 

Provjerite je li pegla uključena u ispravnu utičnicu i da li je funkcija za korištenje pare uključena. Kontroler za paru može biti na brojčaniku, drški ili dugmetu. Za više informacija o funkciji korištenja pare pogledajte korisnički priručnik. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.

 

Ako problem i dalje postoji, pokušajte primijeniti neki od sljedećih savjeta.

 

 

 

Provjerite ima li dovoljno vode u pegli

 

Možda nije preostalo dovoljno vode u spremniku. Napunite ga do nivoa MAX.

 

 

 

Provjerite postavke za temperaturu 

 

Vaša pegla se mora dovoljno zagrijati kako bi pretvarala vodu u paru. Pustite da se pegla zagrijava nekoliko minuta prije početka korištenja. Pogledajte u korisničkom priručniku koristite li peglu na temperaturi koja je dovoljno visoka za korištenje pare. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.

 

 

 

Izbjegavajte pretjerano korištenje funkcije za paru.

 

Možda ste funkciju pare prečesto koristili tokom kratkog perioda. Nastavite peglati držeći peglu u horizontalnom položaju i sačekajte malo prije nego što ponovo aktivirate funkciju pare.

 

 

 

Očistite osnovnu ploču

 

Tokom vremena se na osnovnoj ploči pegle mogu formirati kamenac ili naslage, sprečavajući protok pare.

 

U lakšim slučajevima pokušajte obrisati ploču vlažnom krpom. Podesite peglu na najnižu temperaturu i pustite da se zagrije Potopite krpu u vodu i iscijedite višak vode. Možete dodati nekoliko kapi deterdženta za pranje suđa u posudu.

 

Isključite uređaj i izribajte osnovnu ploču navlaženom krpom kako biste uklonili ljepljive naslage ili kamenac. Pazite da ne dodirujete osnovnu ploču golim rukama. Pustite je da se osuši prije nego što počnete ponovo peglati. 

 

Ako ovo nije riješilo problem, postavite peglu na maksimalnu temperaturu i pustite je da se zagrije. Isključite funkciju pare i prevucite peglom preko komada papira ili papirnog ubrusa kako biste uklonili ljepljive naslage ili kamenac. 

 

Nemojte koristiti abrazivne deterdžente ili sredstava za čišćenje kao što su metalne spužvice za čišćenje ili čelična vuna jer ćete tako uništiti osnovnu ploču pegle i napraviti ogrebotine.

 

 

 

Koristite funkciju samočišćenja 

 

Mnoge Bekove pegle sa parnom stanicom imaju funkciju samočišćenja zbog uklanjanja komadića kamenca koji se nakupi tokom vremena. Ovu funkciju koristite svake 2 do 3 sedmice. Ako je voda iz česme suviše tvrda ili ako vidite da iz osnovne ploče ispadaju komadići kamenca, koristite je još češće. Ovako ćete produžiti životni vijek svoje pegle.

 

Ponovo napunite peglu vodom, uključite je i pustite da se zagrije. Kada se termostat isključi, isključite peglu. Držite peglu iznad sudopera i tresite je dok držite pritisnuto dugme za uklanjanje kamenca. Nastavite dok ne potrošite svu vodu, a zatim otpustite dugme. Za ovo vam je potrebno nekoliko minuta.

 

Pustite da se pegla ohladi u uspravnom položaju. Obrišite osnovnu ploču krpom. 

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako problem i dalje postoji, vaša pegla možda nije tehnički ispravna. Ako sumnjate da je ovo problem, kontaktirajte ovlaštenog servisera. 

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?