Da li moram koristiti sol za mašinu za suđe?
Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

Da li moram koristiti sol za mašinu za suđe?

Sredstvo za ispiranje i sol za mašinu za suđe su sredstva koja osiguravaju najbolje performanse pranja i sušenja u vašoj mašini za suđe. Sol za mašinu za suđe se prodaje u granulama i pomaže unutrašnjem izmjenjivaču da smanji tvrdoću vode iz česme.

 

Pratite uputstva iz priručnika kako biste izmjerili tvrdoću vode iz česme. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.  

 

Ako je vaša voda mekana (<5dH), nemojte koristiti sol jer može izgrebati ili korodirati stakleno suđe. Ako je voda iz vodovoda tvrda, upotreba soli je preporučljiva.

Kada se lampica za sol na vašoj mašini za suđe upali, vrijeme je da ju dopunite. Spremnik za sol se nalazi unutar vašeg uređaja, u donjem dijelu lijevo od donje police za suđe. Za pristup izvucite donju policu i skinite zaštitni čep sa spremnika za sol. Naspite sol do vrha spremnika, a potom vratite čep.

 

Spremnik za sol u mašini za suđe sadrži vodu, a ova voda se može preliti kada napunite spremnik sa solju. Sol se može prosuti unutar uređaja kada punite spremnik. Sol unutar mašine može ogrebati staklene predmete. Za minimizovanje prosipanja soli koristite lijevak, koji ste dobili uz mašinu, za sipanje soli u spremnik, i pobrinite se da obrišete prolivenu vodu ili granule soli. Nakon punjenja čvrsto zatvorite poklopac spremnika. Pokrenite program pretpranja ili najkraći program da biste saprali svu sol koja se možda nalazi unutar uređaja. Granule soli ispod poklopca će se rastvoriti tokom pretpranja pa mogu uzrokovati da se poklopac olabavi. Provjerite poklopac na kraju programa i zatvorite ga čvrsto.