Hvala vam na povratnim informacijama.
Upravo ste dodali ovaj proizvod na listu želja.
Upravo ste uklonili ovaj proizvod sa liste želja.
Vaša lista želja je puna. Uklonite proizvode da dodate nove.

1 min pročitano

Kako riješiti problem kada mašina za suđe curi?

Kako riješiti problem kada mašina za suđe curi?
Kako riješiti problem kada mašina za suđe curi?

 

 

Postoji nekoliko razloga zbog kojih mašina za suđe curi. Provjerite da li nešto od sljedećeg može riješiti problem.

 

 

 

Provjerite da li su šarke i guma na vratima oštećene

 

Prvo mjesto koje treba provjeriti da biste pronašli izvor curenja su vrata mašine za suđe. Godine mehaničkog naprezanja su možda uzrokovale da se šarke vrata opuste ili pomjere. Također, provjerite da li guma na vratima ima neka oštećenja ili pukotine koje uzrokuju curenje. Ako je guma labava ili popucala, morate ju popraviti ili potpuno zamijeniti. Ako sumnjate da je ovo problem, kontaktirajte ovlaštenog servisera.

 

 

 

Provjerite da li su se odvrnuli priključci vode

 

Ako primjetite da voda izlazi sa zadnje strane mašine ili ispod sudopera, uzrok problema bi mogli biti labavi priključci crijeva. Provjerite da li su dobro zavrnuti odvodno crijevo, dovodno crijevo i ventili. Ako nisu, koristite odgovarajuću opremu da zategnete priključke. 

 

 

 

Iskoristite prednosti tehnologija WaterSafe® i WaterSafe+®

 

Mnoge Beko mašine za suđe imaju tehnologije WaterSafe® ili WaterSafe+®. Ove funkcije automatski prekidaju dotok vode iz česme do mašine za suđe u slučaju preliva ili curenja.

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Najčešća mjesta na kojima dođe do curenja su zaptivači pored motora i pumpe. Ako nema drugog očiglednog izvora curenja, razumno je pretpostaviti da je ovo uzrok problema.

 

Do ovih dijelova je teže doći i zahtijevaju pažnju profesionalca. Ako sumnjate da je ovo problem, kontaktirajte ovlaštenog servisera.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?