Hvala vam na povratnim informacijama.
Upravo ste dodali ovaj proizvod na listu želja.
Upravo ste uklonili ovaj proizvod sa liste želja.
Vaša lista želja je puna. Uklonite proizvode da dodate nove.

2 min pročitano

Kako riješiti problem kada mašina za suđe ne ispire pravilno?

Kako riješiti problem kada mašina za suđe ne ispire pravilno?
Kako riješiti problem kada mašina za suđe ne ispire pravilno?

 

 

Postoji nekoliko razloga zbog kojih mašina za suđe ne ispire pravilno. Provjerite da li nešto od sljedećeg može riješiti problem.

 

 

 

Provjerite da li se deterdžent rastapa u potpunosti

 

Zbog vlažnog dozatora ili vlažnog deterdženta može doći do zgušnjavanja deterdženta pa se neće moći pravilno rastvoriti.

 

Da biste to izbjegli, osušite pregradak prije punjenja i držite deterdžent za pranje suđa u zatvorenom spremniku, bez vlage i daleko od prekomjernih temperatura. Također, potrudite se da ne stavljate deterdžent mnogo prije početka korištenja uređaja, jer se može stisnuti ili zalijepiti u raspršivaču.

 

 

 

Izbjegavajte upotrebu neodgovarajućeg deterdženta i drugih proizvoda

 

Obavezno koristite deterdžente, sredstvo za ispiranje i sol koji su posebno namjenjeni za mašine za suđe. Nikada ne upotrebljavajte tekući deterdžent, sapun za ruke, izbjeljivač, ocat ili bilo koje druge hemikalije, jer ovi proizvodi smanjuju učinak mašine za suđe, uzrokuju hrđanje metala i čak mogu skratiti vijek trajanja uređaja.

 

 

 

Izbjegavajte korištenje previše deterdženta

 

Korištenje previše deterdženta ne znači da će vaše suđe biti bolje oprano. Ako prepunite raspršivač, ostaci deterdženta mogu oštetiti površinski premaz na vašem suđu. Uvijek obratite pažnju na oznake nivoa i ne prekoračujte ih.

 

 

 

Pobrinite se da je uređaj pravilno napunjen

 

Možda nepravilno stavljate suđe ili preopterećujete mašinu za suđe. Pobrinite se da su svi sudovi pravilno nagnuti i da se ne dodiruju niti da dodiruju pokretne dijelove mašine za suđe. 

 

Ako mašinu za suđe ne napunite pravilno, lagane plastične čaše ili stakleni predmeti mogu se pomjerati i prevrtati, puneći se vodom za pranje. Suđe može ometati otvaranje poklopca dozatora ili okretanje prskalica.

 

Kada napunite mašinu, pustite prskalice jedan krug da biste bili sigurni da se mogu slobodno kretati. Pogledajte naš vodič o tome kako napuniti mašinu za suđe za više informacija. 

 

 

 

Iskoristite prednost funkcije SuperRinse™

 

Mnoge mašine za suđe Beko imaju funkciju SuperRinse™, koja pruža dodatnu funkciju ispiranja. Možete aktivirati ovu funkciju ako ste osjetljivi na ostatke deterdženta ili jednostavno želite uživati u temeljno ispranom suđu.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?