Moram li odmrzavati jedinicu za zamrzavanje u frižideru?
Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

Moram li odmrzavati jedinicu za zamrzavanje u frižideru?

Frižidere sa no-frost funkcijom ne treba ručno odmrzavati. Ako vaš frižider nema no-frost funkciju, morate ga redovno odmrzavati. 

 

Provjerite je li se u odjeljku za zamrzavanje nakupilo inje. Ako je vidljivo inje na unutrašnjim zidovima, vaš uređaj možda radi jače nego što je potrebno kako bi postigao ili zadržao neophodnu temperaturu. U tom slučaju morate ručno odmrznuti odjeljak za zamrzavanje. 

 

Preporučujemo vam da odmrzavate odjeljak za zamrzavanje u vašem frižideru otprilike jednom mjesečno ili kada se na njemu nakupi sloj inja debljine oko 0,5 centimetara.

 

Više informacija o odmrzavanju zamrzivača potražite u korisničkom priručniku. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda. 

 

Bekovi kombinovani frižideri sa tehnologijom 3 Zone No Frost i NeoFrost™ Dual Cooling (dvostruko hlađenje) sprečavaju nakupljanje leda, tako da nećete morati ručno odmrzavati uređaj. Imajte na umu da vaš uređaj raditi duže kada koristite funkciju automatskog uklanjanja inja.