Hvala vam na povratnim informacijama.
Upravo ste dodali ovaj proizvod na listu želja.
Upravo ste uklonili ovaj proizvod sa liste želja.
Vaša lista želja je puna. Uklonite proizvode da dodate nove.

Da li moram koristiti sol za mašinu za suđe?

Sredstvo za ispiranje i sol za mašinu za suđe su sredstva koja osiguravaju najbolje performanse pranja i sušenja u vašoj mašini za suđe. Sol za mašinu za suđe se prodaje u granulama i pomaže unutrašnjem izmjenjivaču da smanji tvrdoću vode iz česme.

 

Pratite uputstva iz priručnika kako biste izmjerili tvrdoću vode iz česme. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.  

 

Ako je vaša voda mekana (<5dH), nemojte koristiti sol jer može izgrebati ili korodirati stakleno suđe. Ako je voda iz vodovoda tvrda, upotreba soli je preporučljiva.

Kada se lampica za sol na vašoj mašini za suđe upali, vrijeme je da ju dopunite. Spremnik za sol se nalazi unutar vašeg uređaja, u donjem dijelu lijevo od donje police za suđe. Za pristup izvucite donju policu i skinite zaštitni čep sa spremnika za sol. Naspite sol do vrha spremnika, a potom vratite čep.

 

Spremnik za sol u mašini za suđe sadrži vodu, a ova voda se može preliti kada napunite spremnik sa solju. Sol se može prosuti unutar uređaja kada punite spremnik. Sol unutar mašine može ogrebati staklene predmete. Za minimizovanje prosipanja soli koristite lijevak, koji ste dobili uz mašinu, za sipanje soli u spremnik, i pobrinite se da obrišete prolivenu vodu ili granule soli. Nakon punjenja čvrsto zatvorite poklopac spremnika. Pokrenite program pretpranja ili najkraći program da biste saprali svu sol koja se možda nalazi unutar uređaja. Granule soli ispod poklopca će se rastvoriti tokom pretpranja pa mogu uzrokovati da se poklopac olabavi. Provjerite poklopac na kraju programa i zatvorite ga čvrsto.