Hvala vam na povratnim informacijama.
Upravo ste dodali ovaj proizvod na listu želja.
Upravo ste uklonili ovaj proizvod sa liste želja.
Vaša lista želja je puna. Uklonite proizvode da dodate nove.

2 min pročitano

Kako riješiti problem kada mašina za suđe ne prima vodu?

Kako riješiti problem kada mašina za suđe ne prima vodu?
Kako riješiti problem kada mašina za suđe ne prima vodu?

 

 

Pobrinite se da je vaš uređaj priključen na ispravan dovod vode. Ako vaša mašina za suđe i dalje ne prima vodu, provjerite da li nešto od sljedećeg može riješiti problem. 

 

 

 

Pobrinite se da je odvodno crijevo pravilno postavljeno

 

Ako je odvod neispravan, uređaj neće ni primati vodu. Provjerite položaj odvodnog crijeva povezanog na mašinu za suđe. Pobrinite se da je odvodno crijevo povezano na odvod najmanje 50 cm, a najviše 100 cm iznad poda.

 

 

 

Pogledajte da li su crijeva dovoda ili odvoda vode savijena ili začepljena

 

Crijeva dovoda i odvoda vode ne smiju biti savijena niti začepljena. Provjerite crijeva i ako je potrebno, ispravite ih ili odčepite. Zamijenite crijeva koja puštaju vodu, koja su probijena ili zahrđala.

 

 

 

Provjerite da li je filter prljav ili začepljen 

 

Vaša mašina za suđe ima odvodni filter kojeg treba čistiti. Uklonite odvodni filter sa mašine i provjerite da li ima taloga hrane.

 

Izvucite donju policu iz mašine da biste došli do odvodnog filtera. Uklonite filter sa dna uređaja, a potom ga operite pod česmom. Redovno ponavljajte ovaj proces kako biste postigli pravilan odvod vode i spriječili neželjene mirise.

 

Mnoge Beko mašine za suđe dolaze sa funkcijom filtera EverClean™. Ova funkcija koristi poseban sistem mlaznica koje čiste odvodni filter s unutrašnje strane uređaja. Zahvaljujući filteru EverClean™, filter na vašoj Beko mašini za suđe treba četiri puta rjeđe čistiti.

 

 

Provjerite da li su vrata pravilno zatvorena

 

Ako vaša mašina za suđe detektuje da su vrata otvorena, neće početi sa radom. Pobrinite se da su vrata uređaja čvrsto zatvorena i da se čuje zvuk zaključavanja. Ako to nije slučaj, provjerite da li su vrata pokvarena ili razbijena. Ako brava nije ispravna, kontaktirajte ovlaštenog servisera.

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako se problem nastavi, možda je neispravan grijač ili termostat vaše mašine za suđe. Ako sumnjate da je ovo problem, kontaktirajte ovlaštenog servisera.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?