Hvala vam na povratnim informacijama.
Upravo ste dodali ovaj proizvod na listu želja.
Upravo ste uklonili ovaj proizvod sa liste želja.
Vaša lista želja je puna. Uklonite proizvode da dodate nove.

1 min pročitano

Kako riješiti problem kada mašina za pranje veša neće da primi vodu?

Kako riješiti problem kada mašina za pranje veša neće da primi vodu?
Kako riješiti problem kada mašina za pranje veša neće da primi vodu?

 

 

Pobrinite se da je vaš uređaj priključen na ispravan dovod vode. Ako vaša mašina za pranje veša i dalje ne radi, provjerite da li nešto od sljedećeg može riješiti problem. 

 

 

 

Pogledajte da li je dovodno crijevo savijeno ili začepljeno

 

Dovod vode ili dovodno crijevo između vaše mašine i dovoda vode ne smije biti savijeno niti začepljeno. Ako je potrebno, ispravite ga ili odčepite. Zamijenite crijeva koja puštaju vodu, koja su probijena ili zahrđala.

 

 

 

Provjerite da li je filter dovoda vode prljav ili začepljen

 

Filter dovoda vode je na zadnjoj strani vaše mašine za pranje veša. Postoje ukupno dva; jedan gdje se spajaju dovod vode i dovodno crijevo, a drugi gdje crijevo ulazi u mašinu za pranje veša. Ovi filteri ponekad trebaju čišćenje jer sakupljaju prljavštinu i strane objekte tokom vremena.

 

Zavrnite slavine i uklonite matice sa dovodnog crijeva. Izvadite filtere i očistite ih četkom. Ako su jako zaprljani, uklonite filtere zajedno sa zaptivačima koristeći kliješta i temeljno ih očistite pod mlazom vode. Pažljivo ih zamijenite i zategnite matice rukom.

 

 

 

Provjerite da li su vrata pravilno zatvorena

 

Ako vaša mašina za pranje veša detektuje da su vrata otvorena, neće početi sa primanjem vode. Pobrinite se da su vrata čvrsto zatvorena. Uklonite stvari koje su zapele u vratima i pogurajte vrata dok ne čujete zvuk zaključavanja.

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako se problem nastavi, možda vaša mašina za pranje veša ima tehnički problem. Ako sumnjate da je ovo problem, kontaktirajte ovlaštenog servisera. 

 

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?