Hvala vam na povratnim informacijama.
Upravo ste dodali ovaj proizvod na listu želja.
Upravo ste uklonili ovaj proizvod sa liste želja.
Vaša lista želja je puna. Uklonite proizvode da dodate nove.

1 min pročitano

Kako riješiti problem kada se mašina za sušenje veša zaustavlja na sredini ciklusa?

Kako riješiti problem kada se mašina za sušenje veša zaustavlja na sredini ciklusa?
Kako riješiti problem kada se mašina za sušenje veša zaustavlja na sredini ciklusa?

 

 

Postoji nekoliko mogućnosti zašto se mašina za sušenje veša zaustavlja tokom programa. Provjerite da li nešto od sljedećeg može riješiti problem.

 

 

 

Provjerite da li je rezervoar za vodu napunjen

 

Ako vaša mašina za sušenje veša nije priključena na odvod, onda ima rezervoar za vodu gdje skladišti vodu iscijeđenu iz mokrog veša. Rezervoar treba isprazniti nakon svakog ciklusa sušenja.

 

Ako ne ispraznite rezervoar za vodu, mašina za sušenje veša će se možda zaustaviti tokom sljedećeg ciklusa sušenja jer je rezervoar napunjen. Ako se ovo dogodi, trebate izvući rezervoar i isprazniti ga prije nego što mašina za sušenje veša nastavi sa radom. 

 

Da biste ispraznili rezervoar, izvucite ga iz njegovog kućišta koje se nalazi u gornjem lijevom uglu uređaja. Istresite vodu. Ako ima prljavštine u rezervoaru, očistite je toplom vodom pod česmom.

 

 

 

Provjerite da li je oštećen remen

 

Otvorite vrata i pokušajte okretati bubanj rukom. Ako se bubanj okreće bez imalo otpora, moguće je da je remen na vašem uređaju oštećen ili je pukao. U tom slučaju kontaktirajte ovlaštenog servisera.

 

 

 

Razmotrite električni kvar

 

Vaša mašina za sušenje veša se možda zaustavila zbog prenapona na električnoj mreži ili kvara. Pokušajte isključiti uređaj iz utičnice. Sačekajte jednu minutu pa ga ponovo uključite u utičnicu. Pokušajte ponovo pokrenuti program.

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako ništa od navedenog nije uspjelo, možda vaša mašina za sušenje veša ima tehnički problem. Ako sumnjate da je ovo problem, kontaktirajte ovlaštenog servisera.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?