Hvala vam na povratnim informacijama.
Upravo ste dodali ovaj proizvod na listu želja.
Upravo ste uklonili ovaj proizvod sa liste želja.
Vaša lista želja je puna. Uklonite proizvode da dodate nove.

1 min pročitano

Kako čistiti površine od nehrđajućeg čelika?

Kako čistiti površine od nehrđajućeg čelika?
Kako čistiti površine od nehrđajućeg čelika?

 

 

Završne obloge od nehrđajućeg čelika na vašim uređajima čine da vaša kuhinja izgleda elegantno, ali njihovo održavanje može biti nezgodno. Bez obzira jesu li u pitanju tragovi masnih prstiju ili ljepljivi ostaci od magneta koje ste postavljali na uređaje, ovaj kratki vodič će učiniti da vaše površine od nerđajućeg čelika blistaju.

 

Za čišćenje površina od nehrđajućeg čelika najbolje je koristiti što blaža sredstva. Nemojte koristiti grube, abrazivne proizvode za čišćenje. Umjesto toga izaberite mekanu krpu ili spužvu i sredstva za čišćenje namijenjena posebno za nehrđajući čelik. Čak će i topla voda riješiti problem, posebno ako joj dodate kašikicu sode na pola litra tečnosti.

 

Navlažite krpu ili spužvu vodom ili proizvodom za čišćenje, a zatim brišite u smjeru teksture na površini. Ako pogledate izbliza, možete vidjeti da je zrnasta struktura površina od nerđajućeg čelika vertikalna ili horizontalna. Kada obrišete površine, pređite preko njih mekanom, suhom krpom kako biste uklonili tragove vode. Na kraju možete nanijeti kapljicu sredstva za poliranje površina od nerđajućeg čelika, vodeći računa da brišete u smjeru teksture.

 

 

 

I eto, uspjeli ste… jednostavno se pridržavajte ovih koraka i imaćete površine od nerđajućeg čelika koje izgledaju savršeno, i to u tren oka!

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?