Hvala vam na povratnim informacijama.
Upravo ste dodali ovaj proizvod na listu želja.
Upravo ste uklonili ovaj proizvod sa liste želja.
Vaša lista želja je puna. Uklonite proizvode da dodate nove.

1 min pročitano

Iz moje pećnice izlazi dim dok radi. Trebam li se brinuti?

Iz moje pećnice izlazi dim dok radi. Trebam li se brinuti?
Iz moje pećnice izlazi dim dok radi. Trebam li se brinuti?

 

 

To nije neobično.

 

Normalno je da se u vašoj pećnici stvara određena količina dima dok kuhate Slijedi nekoli najčešćih razloga zbog kojih se to dešava.

 

 

 

Ostaci iz proizvodnog procesa

 

Na nekim dijelovima pećnice mogu se nalaziti ulje ili ostaci iz proizvodnog procesa. Potpuno je normalno da iz pećnice izlazi dim tokom prve upotrebe zbog sagorijevanja ovih materija. 

 

 

 

Nakupljanje masnoće 

 

Normalno je da masnoća kaplje na grijaći element dok se hrana peče u pećnici. Masnoća takođe može isparavati iz hrane i lijepiti se za strop ili zidove pećnice. Kad se sljedeći put uključi gril ili pećnica, ove nakupljene masnoće će izgorjeti, stvarajući dim i oštar miris.

 

 

 

Ostaci sredstava za čišćenje

 

Drugi čest uzrok stvaranja dima jesu ostaci sredstva za čišćenje u pećnici.

 

 

 

Pirolitičko samočišćenje

 

Mnoge Bekove pećnice imaju funkciju pirolitičkog samočišćenja, koje povećava unutrašnju temperaturu pećnice do 500 °C i sagorijeva sve ostatke hrane i pretvara ih u pepeo. Nakon toga ovaj pepeo možete ukloniti sa dna pećnice. Pirolitičko samočišćenje je efikasno na svim površinama i dijelovima pećnice, uključujući police i prednja vrata, i smanjuje potrebu za korištenjem sredstava za čišćenje.

 

 

 

Katalitički paneli

 

Sve Bekove pećnice su takođe opremljene katalitičkih panelima na stražnjem i bočnim zidovima. Ti paneli upijaju masnoću i eliminišu potrebu za čišćenjem unutrašnjosti pećnice abrazivnim hemikalijama. 

 

Ako problem ne riješite čišćenjem pećnice, i ako se nastavi stvarati gusti dim, odmah isključite uređaj i kontaktirajte ovlašteni servis.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?