Hvala vam na povratnim informacijama.
Upravo ste dodali ovaj proizvod na listu želja.
Upravo ste uklonili ovaj proizvod sa liste želja.
Vaša lista želja je puna. Uklonite proizvode da dodate nove.

1 min pročitano

Kako popraviti peglu koja se lijepi za robu?

Kako popraviti peglu koja se lijepi za robu?
Kako popraviti peglu koja se lijepi za robu?

 

 

Pegla koja se lijepi za robu obično ima zaprljanu osnovnu ploču. Tkanina ili plastika sa odjeće može se zalijepiti za nju, a tokom vremena može se nataložiti i kamenac. Pogledajte mogu li vam sljedeći savjeti pomoći da riješite problem.

 

 

 

Očistite osnovnu ploču

 

U lakšim slučajevima, pokušajte obrisati osnovnu ploču mokrom krpom koju ste natopili u vodi ili sirće i istisnuli višak tečnosti. Možete dodati i nekoliko kapi deterdženta za pranje suđa u vodu. Podesite peglu na najnižu temperaturu i pustite da se zagrije Isključite uređaj i izribajte osnovnu ploču navlaženom krpom kako biste uklonili ljepljive naslage ili kamenac. Pazite da ne dodirujete osnovnu ploču golim rukama. Pustite je da se osuši prije nego što počnete ponovo peglati. 

 

Ako ovo nije riješilo problem, postavite peglu na maksimalnu temperaturu i pustite je da se zagrije. Isključite funkciju pare i prevucite peglom preko komada papira ili papirnog ubrusa kako biste uklonili ljepljive naslage ili kamenac. 

 

 

 

Nemojte koristiti abrazivna sredstva ili proizvode za čišćenje 

 

Abrazivni deterdženti ili predmeti kao metalne spužvice za čišćenje ili čelična vuna uništiće osnovnu ploču pegle i napraviti na njoj ogrebotine. Izbjegavajte njihovu upotrebu na vašoj pegli. 

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?