Hvala vam na povratnim informacijama.
Upravo ste dodali ovaj proizvod na listu želja.
Upravo ste uklonili ovaj proizvod sa liste želja.
Vaša lista želja je puna. Uklonite proizvode da dodate nove.

1 min pročitano

Koliko često trebam mijenjati filtere na usisivaču?

Koliko često trebam mijenjati filtere na usisivaču?
Koliko često trebam mijenjati filtere na usisivaču?

 

 

Usisivači mogu imati različite pjenaste ili mrežaste filtere. Neki se mogu očistiti i ponovo koristiti dok se drugi moraju često mijenjati. Mada učestalost zamjene zavisi od vaših navika kada je u pitanju usisavanje, u nastavku se nalaze neke opšte smjernice. 

 

Kada instalirate i čistite uređaj, neka bude isključen. Za više informacija o filterima na vašem usisivaču pogledajte korisnički priručnik. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.  

 

 

 

Filteri za ponovnu upotrebu

 

Filteri za ponovnu upotrebu se mogu čistiti pa čak i prati vodom. Oni su obično napravljeni od pjene i treba ih očistiti kada se usisna snaga usisivača počne smanjivati. Pustite da se filteri osuše prije nego što ih vratite na mjesto.

 

 

 

HEPA filteri

 

HEPA ili visoko efikasni filteri za čestice zraka filtriraju čestice veličine 0,3 mikrona i zadržavaju ih kako ne bi otišle nazad u zrak kroz izduvnu cijev usisivača. Dobro bi bilo mijenjati HEPA filter na usisivaču svakih 6 mjeseci. Koristite samo filtere koje prodaju ovlašteni prodavci i servisni centri.

 

 

 

Redovno provjeravajte filtere

 

Imajte na umu da zapušeni filteri mogu uticati na smanjenje usisne snage uređaja i njegove performanse. To će takođe ograničiti unutrašnji protok zraka, zbog čega će se usisivač pregrijavati. Kao rezultat toga može doći do kvara na motoru ili nekom drugom dijelu usisivača. Redovno pratite stanje filtera i preduzimajte neophodne korake.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?