Hvala vam na povratnim informacijama.
Upravo ste dodali ovaj proizvod na listu želja.
Upravo ste uklonili ovaj proizvod sa liste želja.
Vaša lista želja je puna. Uklonite proizvode da dodate nove.

2 min pročitano

Kako popraviti zamrzivač koji ne hladi dovoljno dobro?

Kako popraviti zamrzivač koji ne hladi dovoljno dobro?
Kako popraviti zamrzivač koji ne hladi dovoljno dobro?

 

 

Postoji nekoliko razloga zbog kojih vaš zamrzivač ne hladi kako bi trebao. Pogledajte može li neki od narednih savjeta riješiti vaš problem. 

 

 

 

Ostavite dovoljno vremena da se novoinstalirani uređaj rashladi.

 

Alarm za visoku temperaturu ili crvena lampica će se aktivirati kada prvi put uključite zamrzivač u napajanje strujom. To znači da je unutar uređaja još uvijek previsoka temperatura. Držite vrata zamrzivača zatvorenim i svjetlo će se izgasiti nakon nekoliko sati.

 

 

 

Nemojte odlagati vruću hranu u uređaj

 

Zamrzivaču je potrebno više vremena da stabilizuje unutrašnju temperaturu kada je u njega odložena topla hrana. Sačekajte da se hrana ohladi pa je tek tada odložite u uređaj.

 

 

 

Provjerite postoje li na brtvama vrata praznine, pukotine ili poderotine

 

Hladan zrak u uređaju mora biti pravilno izolovan od vanjske temperature. Provjerite ima li šupljina između zaptivki na vratima i ormara. Ako ih pronađete, podesite zaptivku tako što ćete je prstima lagano povući od vrata. 

 

Ako vrata ne zaptivaju dobro, pokušajte da očistite zaptivku mekanom krpom ili spužvom umočenom u toplu vodu. Izbjegavajte korištenje abrazivnih sredstava za čišćenje jer mogu oštetiti zaptivke. Ako su zaptivke labave ili popucale, moraju se popraviti ili potpuno zamijeniti. Ako sumnjate da je ovo problem, kontaktirajte ovlaštenog servisera.

 

 

 

Izbjegavajte prečesto otvaranje vrata ili predugo držanje otvorenih vrata

 

Inje se prvenstveno nakuplja zbog miješanja sa toplim zrakom koji ulazi kroz vrata kombinovanog frižidera. Kako biste ovo izbjegli, nemojte otvarati vrata suviše često i nemojte ih dugo ostavljati otvorena.

 

 

 

Provjerite nakuplja li se inje

 

Provjerite je li se u zamrzivaču nakupilo inje. Ako je na unutrašnjim zidovima vidljivo inje, možda ćete morati ručno odlediti uređaj. Za više informacija o odleđivanju zamrzivača provjerite korisnički priručnik. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda. Ako vaš Beko zamrzivač ima no-frost funkciju, nećete morati ručno odleđivati uređaj. Naš program Frost-Free zamrzivača sprečava nakupljanje leda tako što automatski uklanjaju topli zrak koji dospije u unutrašnjost.

 

Za više informacija o odleđivanju zamrzivača provjerite korisnički priručnik. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda. 

 

 

 

Iskoristite prednosti koje pruža MinFrost®

 

Bekovi zamrzivači sa MinFrost® tehnologijom u velikoj mjeri smanjuju nakupljanje leda, što znači da je potrebno manje ciklusa odmrzavanja.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?