Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe vul ik het vaatwaszout en het glansspoelmiddel bij?

Hoe vul ik het vaatwaszout en het glansspoelmiddel bij?
Hoe vul ik het vaatwaszout en het glansspoelmiddel bij?

 

 

Glansspoelmiddel en vaatwaszout zorgen ervoor dat uw vaatwasmachine de beste was- en droogprestaties levert. U moet deze middelen regelmatig bijvullen.

 

Op het display aan de voorzijde van sommige vaatwasmachines ziet u waarschuwingslampjes die aangeven wanneer het glansspoelmiddel en vaatwaszout bijna op zijn.

 

 

 

Glansspoelmiddel bijvullen

 

Glansspoelmiddel haalt water tijdens de laatste spoelbeurt van het oppervlak van uw vaat en helpt bij het droogproces. Het voorkomt dat waterdruppels op uw vaat opdrogen en watervlekken achterlaten. 

 

Wanneer het lampje voor glansspoelmiddel op uw vaatwasmachine brandt, is het tijd om het glansspoelmiddel bij te vullen. Het glansspoelmiddelreservoir bevindt zich aan de binnenkant van de deur van uw vaatwasmachine, naast het bakje voor vaatwasmiddel. Open de dop van het reservoir en vul het met glansspoelmiddel totdat het reservoir vol is. Sluit de dop daarna weer.

 

 

 

Vaatwaszout bijvullen

 

Vaatwaszout wordt als korrels verkocht en helpt de interne waterverzachter van uw toestel om de hardheid van het kraantjeswater te verminderen.

 

Wanneer het lampje voor vaatwaszout op uw vaatwasmachine brandt, is het tijd om het zout bij te vullen. Het reservoir bevindt zich aan de binnenkant van uw vaatwasmachine, links onder het onderste rek.

 

U kunt bij het reservoir door het onderste rek naar buiten te trekken en vervolgens de beschermdop van het zoutreservoir te draaien. Vul het reservoir tot aan de rand met zout en plaats de dop weer terug.

 

De zoutreservoirs in vaatwasmachines bevatten water en dit water kan overstromen wanneer u het reservoir vult. Tijdens het bijvullen van het zoutreservoir kan er ook zout in het toestel terechtkomen. Zout in de vaatwasmachine kan krassen op glazen veroorzaken.

 

Gebruik de trechter die bij uw Beko-vaatwasmachine is geleverd wanneer u het zout bijvult om het morsen van zout tot een minimum te beperken. Veeg overstromend water of zoutkorrels weg. Sluit het reservoirdeksel goed nadat u het zout hebt bijgevuld.

 

Start een voorwasprogramma of het kortste programma om eventueel in het toestel gemorst zout weg te spoelen. Zoutkorrels onder de klep lossen op tijdens het voorwassen, waardoor de klep kan losraken. Controleer de klep aan het einde van het programma en draai deze stevig vast.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?