Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe kan ik een defecte ijsblokjesmaker repareren?

Hoe kan ik een defecte ijsblokjesmaker repareren?
Hoe kan ik een defecte ijsblokjesmaker repareren?

 

 

Het maken van ijsblokjes kost tijd. Het duurt even voordat een onlangs geïnstalleerd of opnieuw gestart apparaat ijsblokjes kan produceren. 

 

De hoeveelheid ijsblokjes die de koelkast kan produceren, staat vermeld in de handleiding. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. Als uw apparaat niet nieuw of opnieuw geactiveerd is, probeer dan het probleem op een van de volgende manieren op te lossen.

 

 

 

Controleer de wateraansluitingen 

 

Controleer de wateraansluitingen als u merkt dat de koelkast minder goed of helemaal geen ijsblokjes meer kan maken. Deze aansluitingen variëren per model. Volg de instructies in de gebruikershandleiding van het apparaat om de aansluitingen te lokaliseren. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. Controleer of de aansluitingen goed zitten en niet geblokkeerd zijn. 

 

 

 

Zorg dat de ijsblokjesmaker is gevuld

 

Als uw koelkast niet op de waterleiding is aangesloten, moet u het water handmatig in de ijsblokjesmaker gieten. Controleer het waterreservoir en vul het zo nodig. 

 

 

 

Controleer of de ijsblokjesmaker verstopt is

 

De openingen van de ijsblokjesmaker zijn mogelijk geblokkeerd. Wanneer er geen ijsblokjes uit de ijsblokjesmaker komen, controleert u of er ijsblokjes vastzitten in de leidingen naar de ijsblokjesdispenser.

 

 

 

Controleer of de ijsblokjesmaker actief is

 

Mogelijk is de ijsblokjesmaker van de koelkast uitgeschakeld. Controleer of deze actief is en schakel deze zo nodig in. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor informatie over het controleren en inschakelen van de ijsblokjesmaker. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

 

 

 

Zorg dat het waterreservoir vol is 

 

Controleer of het waterreservoir van de koelkast gevuld is. Mogelijk kan de koelkast geen ijsblokjes maken omdat het waterreservoir leeg is. 

 

 

 

Open de deur van de vriezer niet te vaak en houd deze niet te lang open

 

De koelkast moet de lucht binnen in de vriezer op een bepaalde temperatuur houden om de juiste hoeveelheid ijsblokjes te kunnen produceren. Als de deur van de vriezer te vaak wordt geopend of gedurende lange tijd open wordt gehouden, zorgt de warme lucht van buiten ervoor dat de luchttemperatuur in de vriezer stijgt. Dit kan het ijsmaakproces vertragen.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?