Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

1 min lezen

De oven produceert rook als deze in werking is. Moet ik mij zorgen maken?

De oven produceert rook als deze in werking is. Moet ik mij zorgen maken?
De oven produceert rook als deze in werking is. Moet ik mij zorgen maken?

 

 

Dit is niet ongebruikelijk.

 

Het is normaal dat de oven tijdens het koken wat rook produceert. Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom dit gebeurt.

 

 

 

Residu van het productieproces

 

In sommige onderdelen van de oven kunnen restanten vet of resten van een beschermende laag van het productieproces zijn achtergebleven. Het is heel normaal dat de oven rook afgeeft tijdens het eerste gebruik, omdat deze materialen dan worden verbrand. 

 

 

 

Ophoping van vet 

 

Wanneer voedsel in de oven wordt bereid, is het normaal dat er vet op het verwarmingselement druppelt. Vet kan ook uit voedsel verdampen en aan het plafond of de wanden van de oven blijven plakken. Wanneer de grill of de oven weer wordt ingeschakeld, verbrandt deze ophoping van vet, waardoor er rook en een onaangename geur ontstaan.

 

 

 

Resten van reinigingsmiddel

 

Een andere veelvoorkomende reden voor het roken van de oven is het verwijderen van achtergebleven resten van reinigingsmiddelen op de binnenwanden.

 

 

 

Pyrolytische zelfreiniging

 

Veel Beko ovens hebben een pyrolytische zelfreinigingsfunctie. Hierdoor neemt de temperatuur aan de binnenzijde van de oven toe tot 500 °C en worden alle voedselresten en spetters tot as verbrand. Dit as kan vervolgens van de bodem van de oven worden verwijderd. De pyrolytische zelfreiniging is effectief op alle oppervlakken en onderdelen van de oven, inclusief de bakplaat, het rooster en de deur en vermindert de noodzaak om reinigingsmiddelen te gebruiken.

 

 

 

Katalytische panelen

 

Alle Beko ovens zijn ook uitgerust met katalytische panelen. Deze zitten aan de achterkant en aan de zijkanten van het apparaat. De panelen absorberen vet, waardoor u geen schurende schoonmaakmiddelen binnen in de oven hoeft te gebruiken. 

 

Als schoonmaken niet helpt en de rookontwikkeling ernstig is, schakel het apparaat dan onmiddellijk uit en neem contact op met een erkend servicebedrijf.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?