Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe vervoer ik mijn wasmachine als ik ga verhuizen?

Hoe vervoer ik mijn wasmachine als ik ga verhuizen?
Hoe vervoer ik mijn wasmachine als ik ga verhuizen?

 

 

Verhuizen is bijzonder spannend, maar ook bijzonder stressvol. Neem dus de tijd om uw verhuizing te plannen om het allemaal zo probleemloos mogelijk te laten verlopen.

 

U moet zoveel inpakken en plannen, dat u gemakkelijk over het hoofd ziet dat al uw huishoudelijke apparaten ook mee moeten. Deze apparaten moeten veilig en op de juiste wijze worden vervoerd en dat vergt enige planning. Deze handige gids vertelt u precies wat u moet doen om al uw apparaten voor te bereiden op de verhuizing.

 

 

 

Voorbereiding

 

Voordat u iets anders doet, moet u de stekker van de wasmachine uit het stopcontact halen en de watertoevoer naar de machine afsluiten. Vervolgens kunt u watertoevoerslang loskoppelen van de watertoevoer. Draai hiervoor de schroefaansluiting linksom. 

 

Het is verstandig om een handdoek onder de watertoevoerkraan en -slang te leggen, omdat er mogelijk een beetje water lekt wanneer je de slang loskoppelt. Koppel vervolgens de afvoerslang los van de afvalwateruitvoer en leg ook daar weer een handdoek onder om eventueel lekkend water op te vangen. U kunt de uiteinden van de watertoevoerslang en de afvalwaterslang met handdoeken omwikkelen om water op te vangen dat tijdens het transport uit de wasmachine kan stromen.

 

Zorg dat de binnenkant van de wasmachine schoon en droog is. Controleer of er geen wasmiddelresten in de wasmiddellade zitten, of er geen vuil in het filter zit en of de binnenkant helemaal droog is. Lees voor meer tips over het schoonmaken van het apparaat de instructies voor het schoonmaken van de wasmachine.

 

Laat de deur van de wasmachine ten minste 24 uur openstaan om al het vocht uit het apparaat te laten ontsnappen.

 

 

 

De verhuizing

 

Nu kunt u de wasmachine van zijn plaats trekken. Klem het netsnoer, de watertoevoerslang en de waterafvoerslang achter op het apparaat vast. Een wasmachine is zwaar, dus als u deze zelf verhuist, hebt u waarschijnlijk hulp van iemand anders nodig, vooral als het apparaat een trap op of af moet. 

 

U kunt de deur vastzetten met tape of touw. U kunt het apparaat in bubbeltjesplastic, een deken of iets dergelijks wikkelen om eventuele schokken tijdens het transport op te vangen. Zet het apparaat met sterke touwen vast op de trolley of in de vrachtwagen waarin het wordt vervoerd.

 

 

 

Verplaatsen en installeren

 

Als uw apparaat veilig in uw nieuwe keuken of bijkeuken staat, leest u in onze handleiding hoe u uw wasmachine opnieuw moet installeren.

 

 

 

Een opmerking over ingebouwde en geïntegreerde machines

 

Het is iets lastiger om inbouwapparatuur te verhuizen, omdat u eerst de het voorpaneel van het apparaat moet verwijderen. Raadpleeg altijd de gebruikershandleiding en de installatiegids voor meer informatie hierover.

 

Als u een Beko product hebt, kunt u uw gebruikershandleiding downloaden op basis van het modelnummer van uw product. 

 

 

Wilt u liever iemand spreken?