Kiitos palautteestasi.
Lisäsit juuri tämän tuotteen toivelistallesi
Poistit juuri tämän tuotteen toivelistaltasi
Et voi lisätä enempää tuotteita toivelistalle
Haluatko varmasti tyhjentää vertailuluettelon?
Jatka ja tyhjennä
Voit vertailla ainoastaan saman luokan tuotteita.
Olet juuri lisännyt vertailtavan tuotteen. Jatka samaan malliin!
Kohde on poistettu vertailuluettelostasi.
Vertailuluettelo on täynnä!
Luettelossa on vain yksi tuote. Lisää useampia tuotteita vertailuun.

1 min lukuaika

Viisi tapaa parantaa astianpesukoneen energiatehokkuutta

Viisi vinkkiä astianpesukoneen energiatehokkaaseen käyttöön
Viisi vinkkiä astianpesukoneen energiatehokkaaseen käyttöön

Astianpesukoneen käyttö on tunnetusti energiatehokkaampaa kuin astioiden peseminen käsin. Voit kuitenkin käyttää laitetta vielä ympäristöystävällisemmin muutamaa ohjetta noudattamalla. Näiden vinkkien avulla säästät sekä rahaa että ympäristöä.

01.

Valitse paras energiatehokkuusluokka

Kun ostat astianpesukoneen, valitse paras energiatehokkuusluokka. A+++-laite voi olla kalliimpi, mutta se säästää rahaa pitkällä aikavälillä ja on ympäristöystävällisempi.

02.

Pese täysiä koneellisia

Odota, että astianpesukone on täynnä, ennen kuin peset astiat. Puolityhjä laite käyttää saman määrän sähköä ja vettä vähempien astioiden puhdistamiseen, joten se ei ole tehokasta.

Jos astianpesukoneen täyttyminen kestää muutaman päivän ja astioista aiheutuu hajuja, voit poistaa hajut lyhyellä huuhteluohjelmalla.

Muista, että astianpesukoneen oikeanlainen täyttäminen on tärkeää puhdistustehon kannalta. Älä siis täytä astianpesukonetta liian täyteen.

03.

Älä huuhtele astioita etukäteen, vaan kaaputa astiat kevyesti

Monet huuhtovat astiat käytännössä puhtaiksi ennen niiden laittamista astianpesukoneeseen. Tämä on vedentuhlausta, sillä nykyaikaiset laitteet ovat niin tehokkaita, että ne irrottavat ruokajäämät. Kaaputa mahdolliset tähteet ja anna astianpesukoneen huolehtia lopusta.

04.

Valitse oikea ohjelma

Useissa nykyaikaisissa astianpesukoneissa on automaattisia ohjelmia, jotka tunnistavat astioiden likaisuuden anturien avulla. Tämän jälkeen ne säätävät veden lämpötilan ja vesimäärän optimaalisiksi kyseisille astioille.

Jos laitteessa ei ole antureita, siinä on todennäköisesti vakio-ohjelmia ja teho-ohjelmia. Teho-ohjelmat sopivat erittäin likaisten astioiden pesuun. Ne käyttävät kuitenkin enemmän sähköä ja vettä. Älä siis käytä niitä astioihin, jotka ovat vain hieman likaisia.

Monissa laitteissa on myös eko-ohjelma, jotka vähentävät sähkön- ja vedenkulutusta 25–30 %. Ne kestävät kauemmin, ja niistä on hyötyä vain täysien koneellisten pesemisessä.

05.

Hyödynnä halvempia sähköhintoja

Monet sähköyhtiöt tarjoavat halvempaa sähköä tiettyyn aikaan päivästä, yleensä hiljaisina aikoina. Ota tämä huomioon, kun käytät astianpesukonetta. Tämä on helpompaa, jos laitteessa on viivästetty käynnistys- tai ajastintoiminto.

Näiden vinkkien avulla voit säästää sekä sähköä että aikaa.

Haluatko puhua jonkun kanssa?

Beko

Licensee limited to certain jurisdictions