Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako popraviti peglu koja ne proizvodi paru?

Kako popraviti peglu koja ne proizvodi paru?
Kako popraviti peglu koja ne proizvodi paru?

 

 

Uverite se da je pegla priključena u ispravnu utičnicu i da je funkcija za paru uključena. Komanda za paru se nalazi na točkiću, na ručki ili na dugmetu. Više informacija o funkciji za paru potražite u uputstvu za upotrebu. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.

 

Ako se problem i dalje javlja, isprobajte neki od sledećih postupaka za rešavanje problema.

 

 

 

Proveri da li u pegli ima dovoljno vode

 

Možda nema dovoljno vode u rezervoaru. Napunite ga do nivoa MAX.

 

 

 

Proverite podešavanje temperature 

 

Pegla treba da bude dovoljno vrela da pretvara vodu u paru. Dajte pegli nekoliko minuta da se zagreje pre nego što počnete da je koristite. Pogledajte uputstvo za upotrebu i uverite se da ste peglu podesili na temperaturu koja je dovoljno visoka za stvaranje pare. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.

 

 

 

Nemojte prekomerno koristiti funkciju za paru

 

Možda ste prečesto koristili funkciju za paru u kratkom periodu. Nastavite da peglate u horizontalnom položaju i sačekajte malo pre nastavka korišćenja funkcije za paru.

 

 

 

Očistite podlogu

 

Na podlozi pegle vremenom mogu da se nagomilaju kamenac ili prljavština, što ometa paru.

 

Ako naslage nisu jake, obrišite podlogu mokrom krpom. Podesite peglu na najnižu temperaturu i sačekajte da se zagreje. Umočite krpu u posudu sa vodom, pa iscedite višak. U posudu možete da dodate nekoliko kapi deterdženta za sudove.

 

Isključite uređaj iz struje i istrljajte podlogu mokrom krpom da biste uklonili prljavštinu ili kamenac. Pazite da ne dodirujete podlogu direktno rukama. Sačekajte da se pegla osuši pre njenog ponovnog korišćenja. 

 

Ako to ne uspe, podesite peglu na najvišu temperaturu i sačekajte da se zagreje. Isključite funkciju za paru i pređite peglom preko papira ili papirnog ubrusa da biste uklonili prljavštinu ili kamenac. 

 

Ne koristite abrazivne deterdžente ili sredstva za čišćenje poput metalnih žica za sudove jer bi oni pohabali i potencijalno izgrebali podlogu pegle.

 

 

 

Korišćenje funkcije samočišćenja 

 

Mnoge Beko parne stanice imaju funkciju samočišćenja, kojom se uklanjaju čestice kamenca koje se vremenom nakupljaju. Tu funkciju koristite na svake 2 do 3 nedelje. Ako vam je voda sa česme veoma tvrda ili ako vidite da iz podloge ispadaju čestice kamenca, koristite tu funkciju i češće. Tako ćete produžiti radni vek pegle.

 

Dospite vodu u peglu, uključite je i sačekajte da se zagreje. Kada indikatorska lampica termostata zasija, isključite peglu iz struje. Držite peglu nad lavaboom/sudoperom i mućkajte je, istovremeno držeći pritisnutim dugme za uklanjanje kamenca. Nastavite dok ne izađe sva voda, pa pustite dugme. Ovaj postupak može da potraje nekoliko minuta.

 

Sačekajte da se pegla ohladi u uspravnom položaju. Prebrišite podlogu krpom. 

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako se problem i dalje javlja, možda postoji tehnički problem sa peglom. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu. 

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?

Beko

Licensee limited to certain jurisdictions