Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

3 min. pročitaj

Kako se popravlja pegla koja curi?

Kako se popravlja pegla koja curi?
Kako se popravlja pegla koja curi?

 

 

Ima nekoliko razloga zašto pegla curi. Pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem.

 

 

 

Proverite da li je poklopac otvora za dosipanje dobro zatvoren

 

Voda može da se prosipa ispod tog poklopca ako nije pravilno zatvoren. Gurajte poklopac dok ne škljocne pre korišćenja pegle.

 

 

 

Nemojte prekomerno da punite rezervoar

 

Prepunjavanje rezervoara za vodu može da izazove curenje iz pegle. Ne premašujte granicu MAX naznačenu na rezervoaru.

 

 

 

Proverite podešavanje temperature

 

Vaša pegla može da curi ako je podešena preniska temperatura. Pegla treba da bude dovoljno vrela da pretvara vodu u paru. Dajte pegli nekoliko minuta da se zagreje pre nego što počnete da je koristite.

 

Pogledajte uputstvo za upotrebu i uverite se da ste peglu podesili na temperaturu koja je dovoljno visoka za stvaranje pare. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda. 

 

 

 

U peglu sipajte vodu sa česme 

 

U peglu sipajte isključivo vodu sa česme. Vaš uređaj nije projektovan za korišćenje sa pijaćom i destilovanom vodom. Ako je voda sa česme pretvrda, koristite mešavinu vode sa česme i pijaće vode.

 

Ne sipajte parfeme, sirće ni druge tečnosti u rezervoar sa vodom. Oni mogu da izazovu ozbiljna oštećenja pegle ili garderobe.

 

 

 

Očistite rezervoar za vodu i rupice za paru

 

Kamenac može vremenom da se nagomilava u rezervoaru za vodu i da izaziva curenje vode iz pegle. Napunite rezervoar vodom sa česme do maksimalnog nivoa, pa uključite peglu. Pustite funkciju za paru da radi dok ne izađe sva voda. Često pritiskajte dugme za jaču paru da bi voda brže izlazila. Tako ćete izbaciti eventualne zaostale čestice.

 

Sprovedite ovaj postupak dvaput i pegla će biti spremna za upotrebu.

 

 

 

Očistite podlogu

 

Kamenac ili prljavština može vremenom da se nagomila na podlozi i da dovede do curenja vode iz pegle.

 

Ako naslage nisu jake, obrišite podlogu krpom koju ste nakvasili vodom ili sirćetom pa iscedili. U tu vodu možete da dodate nekoliko kapi deterdženta za sudove. Podesite peglu na najnižu temperaturu i sačekajte da se zagreje.

 

Isključite uređaj iz struje i istrljajte podlogu mokrom krpom da biste uklonili prljavštinu ili kamenac. Pazite da ne dodirujete podlogu direktno rukama. Sačekajte da se pegla osuši pre njenog ponovnog korišćenja. 

 

Ako to ne uspe, podesite peglu na najvišu temperaturu i sačekajte da se zagreje. Isključite funkciju za paru i pređite peglom preko papira ili papirnog ubrusa da biste uklonili prljavštinu ili kamenac. 

 

Ne koristite abrazivne deterdžente ili sredstva za čišćenje poput metalnih žica za sudove jer bi oni pohabali i potencijalno izgrebali podlogu pegle.

 

 

 

Korišćenje funkcije samočišćenja

 

Mnoge Beko parne stanice imaju funkciju samočišćenja, kojom se uklanjaju čestice kamenca koje se vremenom nakupljaju. Tu funkciju koristite na svake 2 do 3 nedelje. Ako vam je voda sa česme veoma tvrda ili ako vidite da iz podloge ispadaju čestice kamenca, koristite tu funkciju i češće. Tako ćete produžiti radni vek pegle.

 

Dospite vodu u peglu, uključite je i sačekajte da se zagreje. Kada indikatorska lampica termostata zasija, isključite peglu iz struje. Držite peglu nad lavaboom/sudoperom i mućkajte je, istovremeno držeći pritisnutim dugme za uklanjanje kamenca. Nastavite dok ne izađe sva voda, pa pustite dugme. Ovaj postupak može da potraje nekoliko minuta.

 

Sačekajte da se pegla ohladi u uspravnom položaju. Prebrišite podlogu krpom. 

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?

Beko

Licensee limited to certain jurisdictions