Hvala na povratnim informacijama.
Dodali ste ovaj proizvod na listu želja.
Uklonili ste ovaj proizvod sa liste želja.
Lista želja je puna. Uklonite proizvode da biste dodali neke nove.

Da li moram da koristim so za omekšavanje?

Sredstvo za ispiranje i soli za omekšavanje su sredstva koja obezbeđuju najbolji učinak pranja i sušenja vaše mašinu za pranje sudova. So za omekšavanje se prodaje u obliku granula i pomaže da se smanji tvrdoća vode u mašini za pranje sudova.

 

Sledite korake u uputstvu za upotrebu da izmerite tvrdoću vode. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.  

 

Ako je vaša voda meka (<5dH), nemojte da koristite so jer može da izgrebe posuđe od stakla ili da izazove pojavu korozije. Ako je voda tvrda, preporučuje se upotreba soli za omekšavanje.

Kada zasvetli indikator soli na mašini za pranje sudova, vreme je za dopunu. Rezervoar za so nalazi se u unutrašnjosti uređaja na levoj strani ispod donje korpe za sudove. Da biste došli do njega, izvucite donju korpu i skinite zaštitni poklopac sa rezervoara za so. Sipajte so dok ne dođe do vrha rezervoara, a zatim zatvorite poklopac.

 

U rezervoaru za so za omekšavanje nalazi se voda, a ova voda može da se prelije kada sipate so u rezervoar. So može da se prospe u uređaj i kada dopunjavate rezervoar za so. So u mašini za pranje sudova može da izgrebe posuđe od stakla. Da biste umanjili prosipanje soli, koristite levak priložen uz Beko mašinu za pranje sudova kada sipate so u rezervoar i obavezno obrišite svu vodu koja se prelila ili prosute granule soli. Čvrsto zatvorite poklopac rezervoara nakon punjenja. Pokrenite program pretpranja ili najkraći program da isperete svu prosutu so iz uređaja. Granule soli ispod poklopca se rastvaraju tokom pranja i mogu da prouzrokuju da poklopac popusti. Proverite poklopac nakon svakog programa i čvrsto ga zatvorite.