Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako se popravlja mašina za pranje sudova koja neće da ispusti vodu?

Kako se popravlja mašina za pranje sudova koja neće da ispusti vodu?
Kako se popravlja mašina za pranje sudova koja neće da ispusti vodu?

 

 

Postoji nekoliko razloga zbog kojih vaša mašina za pranje sudova neće da ispusti vodu. Pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem.

 

 

 

Pogledajte da li je filter prljav ili začepljen

 

Mašina za pranje sudova ima filter za odvod koji mora da se čisti. Izvadite filter iz mašine za pranje sudova i pogledajte ima li nakupljenih komadića hrane.

 

Izvucite donju korpu iz mašine za pranje sudova da biste došli do filtera. Izvadite filter iz donjeg dela uređaja i operite ga pod tekućom vodom. Ovaj postupak ponavljajte jednom nedeljno radi odgovarajućeg odvoda vode i da biste sprečili pojavu neugodnih mirisa.

 

 

 

Iskoristite sve pogodnosti filtera EverClean™

 

Mnoge Beko mašine za pranje sudova imaju filter EverClean™. Ova funkcija koristi poseban sistem rasprskivača koji iznutra čisti filter za odvod. Zahvaljujući filteru EverClean™ na vašoj Beko mašini za pranje sudova, čišćenje ćete obavljati četiri puta ređe.

 

 

 

Proverite da li je crevo za odvod instalirano kako treba

 

Ako uređaj ne može da ispusti vodu, neće moći ni da prima vodu. Proverite položaj creva za odvod koje je povezano na mašinu za pranje sudova. Proverite da li je povezano na odvod na visini od bar 50 cm, ali ne više od 100 cm iznad tla.

 

 

 

Proverite da li je crevo za odvod savijeno ili začepljeno

 

Crevo za odvod može direktno da se poveže na odvod ili na odvodnu cev sudopere. Ako su ovi odvodi začepljeni, voda se neće ispuštati iz uređaja.

 

Pokušajte da sipate vodu kroz odvod da proverite da li je cev začepljena. Da biste otčepili odvod, možete da koristite otpušivač ili neki proizvod za otčepljavanje odvoda. Ako je cev i dalje začepljena, obratite se kvalifikovanom vodoinstalateru za pomoć.

 

 

 

Proverite da li je uređaj nivelisan

 

Vaša mašina za pranje sudova treba da stoji ravno i dobro balansirano na svojim nožicama da bi radila ispravno. Probajte da zaljuljate uređaj levo-desno i napred-nazad. Ako se previše trese, moguće je da je pod neravan ili da nožice nisu podešene.

 

Koristite libelu da biste proverili da li je uređaj nivelisan. Ako mašina nije nivelisana, podesite nožice tako što ćete rukom da potražite navrtke na nožicama koje se nalaze ispod uređaja. Okrećite nožice u smeru kazaljki na satu ili suprotno od kazaljki na satu dok se čvrsto ne oslone na pod. Sve navrtke zategnite rukom.

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako se problem i dalje javlja, možda postoji tehnički problem sa vašom mašinom za pranje sudova. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?