Kako se popravlja aspirator koji je izgubio usisnu snagu?
Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako se popravlja aspirator koji je izgubio usisnu snagu?

Kako se popravlja aspirator koji je izgubio usisnu snagu?
Kako se popravlja aspirator koji je izgubio usisnu snagu?
 
 

Ima nekoliko razloga zašto aspirator može da izgubi usisnu snagu. Pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem.

 

 

 

Redovno čistite filter za masnoću

 

Ako je vaš aspirator povezan sa ventilacijom, verovatno ima trajni filter sa metalnom mrežicom koji povremeno treba očistiti. Ako filter ne čistite redovno, masnoća i prašina mogu da prođu kroz njega i dospeju u ventilatore ili na unutrašnje zidove aspiratora. To umanjuje protok vazduha.

 

Da biste videli gde se filter nalazi i kako se skida, pogledajte uputstvo za upotrebu. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda. 

 

Da biste očistili filter za masnoću, stavite ga u vruću ili ključalu vodu sa malo deterdženta za sudove ili sličnog sredstva za odmašćivanje. Ostavite ga malo u toj tečnosti da bi masnoća omekšala. Zatim ga oribajte sunđerom ili mekom četkom. Filter skinite i temeljno čistite jednom mesečno.

 

Neki filteri aspiratora se mogu prati i u mašini za pranje sudova. Pre vraćanja, filter obavezno dobro osušite. 

 

 

 

Redovno menjajte filter sa ugljem (kod modela koji nisu povezani na ventilacioni odvod)

 

Ako vaš aspirator nije povezan sa odvodom, verovatno ima filter sa ugljem. Filteri sa ugljem su za jednokratnu upotrebu i povremeno ih treba zameniti.

 

U uputstvu za upotrebu vašeg aspiratora ćete saznati kako se uklanja i menja filter sa ugljem. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.  

 

Preporučuje se da filter sa ugljem menjate na svakih šest meseci. Ako često kuvate ili pržite, možda bude potrebno da menjate filter sa ugljem na tri do četiri meseca. 

 

 

 

Proverite da li se unutar aspiratora nakupila prljavština

 

Ako ste proverili stanje filtera aspiratora, proverite vazdušnu ventilaciju aspiratora. Ako aspirator nije čišćen duže vreme, prašina i masnoća su možda ušli kroz filtere i dospeli na ventilator aspiratora. Iako su šanse male, aspirator je možda usisao neko strano telo koje ometa protok vazduha unutar uređaja. 

 

Da biste se uverili da to nije slučaj, izvadite sve uklonjive delove iz aspiratora i proverite unutrašnjost. Tokom tog postupka dobro prebrišite unutrašnje zidove mokrom krpom. Možete da je nakvasite neabrazivnim sredstvom za čišćenje ili deterdžentom za sudove.

 

Pre vraćanja, filter i unutrašnje zidove aspiratora obavezno osušite.

 

 

Spoj sa ventilacionim odvodom

 

Protok vazduha u aspiratoru mogu da ometaju predmeti zaglavljeni u spoju na ventilacioni odvod ili u samom odvodu. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu.

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako se problem i dalje javlja, možda postoji tehnički problem sa aspiratorom. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?