Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako da popravim dispenzer na frižideru koji ne ispušta vodu?

Kako da popravim dispenzer na frižideru koji ne ispušta vodu?
Kako da popravim dispenzer na frižideru koji ne ispušta vodu?

 

 

Dispenzer za vodu na frižideru možda ne radi ispravno iz nekoliko razloga. Isprobajte neko od sledećih rešenja da biste videli da li će otkloniti problem.  

 

 

 

Proverite da li je rezervoar za vodu pun (modeli bez priključka za vodu)

 

Modeli bez priključka za vodu crpe vodu iz rezervoara. Morate da dopunite rezervoar ručno da biste mogli da natočite vodu iz dispenzera.

 

 

 

Proverite priključke za vodu (modeli sa priključkom za vodu)

 

Ako frižider ima priključak za vodu, blokada ili deformacija cevi za vodu može da smanji kapacitet točenja vode ili da potpuno onemogući točenje vode. To se razlikuje od jednog modela do drugog. Sledite smernice u uputstvu za upotrebu uređaja da biste videli kakvi su priključci na uređaju i gde se nalaze. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda. Proverite da li su ovi priključci ispravno postavljeni i da nisu začepljeni.

 

 

 

Proverite da li ima smetnji u dovodu vode

 

Frižideri sa priključkom za vodu crpe vodu iz vodovodnih cevi u domaćinstvu. Proverite da li ima vode na slavinama. Otvorite dovod vode ako je zatvoren. Obratite se vodoinstalateru ako nema vode na slavinama.

 

 

 

Izbacite vazduh iz cevi za vodu

 

Morate da izbacite vazduh iz dovoda vode u dispenzeru za vodu nakon priključivanja ili svake zamene filtera za vodu.

 

Stavite veliku posudu ispod dispenzera za vodu i počnite da pritiskate i puštate ručicu u intervalima od po 5 sekundi. Ponavljajte postupak sve dok ne poteče voda. Kada voda poteče, nastavite da pritiskate i puštate ručicu dispenzera sve dok ne izbacite ukupno 15 litara vode. Tako se izbacuje vazduh iz filtera i sistema za točenje vode i obezbeđuje čista i sveža voda za piće.

 

 

 

Proverite pritisak vode

 

Frižideri sa priključkom za vodu moraju da dostignu određeni pritisak vode da bi mogli da izbace vodu iz dispenzera. Izvadite filter za vodu i proverite da li sada možete da natočite vodu iz uređaja. Pogledajte uputstvo za upotrebu da biste saznali kako da izvadite filter. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.  

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako se problem i dalje javlja, možda postoji tehnički problem sa frižiderom. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?