Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

1 min. pročitaj

Kako da popravim frižider iz kog curi voda?

Kako da popravim frižider iz kog curi voda?
Kako da popravim frižider iz kog curi voda?

 

 

Prvo treba da utvrdite odakle potiče curenje. Isprobajte neko od sledećih rešenja da biste videli da li će otkloniti problem. 

 

 

 

Proverite da li je odvodna posuda puna

 

Voda koja se nakupi tokom odmrzavanja odlazi u odvodnu posudu koja se obično nalazi pri dnu frižidera. Ako uređaj nije izbalansiran, voda može da se prospe iz ove posude.

 

Probajte da polako zaljuljate frižider da biste videli da li je u ravnoteži. Ako se ljulja bez teškoća, to znači da nije balansiran. Izbalansirajte ga tako što ćete izvući ili uvući nožice u dovoljnoj meri. Imajte u vidu i da površina na kojoj je frižider treba da je ravna. Premestite ga na drugo mesto ako je to potrebno. 

 

 

 

Proverite da li voda curi iz unutrašnjosti frižidera, iza fioka

 

Voda koja se nakupi tokom odmrzavanja može da prođe kroz jednu cev u uređaju. Ona se uliva u odvod iza fioka. Izvadite fioke da biste videli da li voda izlazi iz odvoda. Ako se tu nakupila voda, verovatno je odvod začepljen.

 

Možete da probate da otčepite odvod sajlom za otpušavanje (prodaje se u prodavnicama „uradi sam“). Uvedite je u odvod, gurajte dok ne dođe do začepljenja i okrenite je nadesno. Izvucite je i ponovite postupak dok ne uklonite začepljenje. Probajte da sipate toplotu vodu u odvod da biste videli da li je otčepljen.

 

 

 

Ako je frižider opremljen priključkom za vodu, proverite priključke za vodu

 

Ako frižider ima dispenzer sa priključkom za vodu, curenje možda potiče od spoja sa vodovodnom cevi. To se razlikuje od jednog modela do drugog. Sledite smernice u uputstvu za upotrebu uređaja da biste videli kakvi su priključci na uređaju i gde se nalaze. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda. Proverite da li su ovi priključci ispravno postavljeni i da nisu začepljeni.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?