Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako da popravim frižider koji ne radi?

Kako da popravim frižider koji ne radi?
Kako da popravim frižider koji ne radi?

 

 

Frižider možda ne radi iz nekoliko razloga. Pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem.

 

 

 

Proverite da li je nestala struja

 

Ako frižider ne radi mada je priključen u utičnicu, možda je nestala struja. Pogledajte da li ima svetla i da li rade ostali kućni aparati u kući da biste proverili da nije nestalo struje. Ako sve normalno radi, možda je pregoreo osigurač na koji je frižider povezan. Ako je to slučaj, zatražite pomoć od kvalifikovanog električara.

 

 

 

Proverite podešavanje temperature

 

Možda je kontrola temperature u frižideru isključena. Potražite u uputstvu gde se nalazi termostat. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.

 

Okrenite termostat udesno i podesite temperaturu. Za frižider se preporučuje temperatura oko 4 °C do 5 °C, a za zamrzivač oko -18 °C. 

 

 

 

Proverite sobnu temperaturu

 

Spoljna temperatura možda otežava normalan rad uređaja, naročito ako stoji u garaži ili na nekom mestu koje se ne greje. Ako mislite da je problem u tome, premestite uređaj na neko drugo mesto. 

 

 

 

Izbegavajte da prečesto otvarate vrata ili da ih držite otvorenim duže vreme

 

Hladan vazduh u uređaju mora da bude dobro izolovan od spoljne temperature. Proverite da li postoji razmak između dihtunga na vratima i unutrašnjosti frižidera. Ako utvrdite da postoji razmak, namestite dihtung na vratima tako što ćete ga prstima povući od vrata. Možda ćete morati da zamenite dihtung u slučaju nekih većih deformacija. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu. 

 

 

 

Nemojte da prepunite uređaj

 

U frižideru mora da postoji pravilna cirkulacija vazduha kako bi ispravno funkcionisao. Ako ga prepunite, možda ćete blokirati protok vazduha unutar uređaja. Ako hladan vazduh ne može da dopre do nekih delova frižidera, izvadite neke namirnice iz frižidera i uverite se da se protok vazduha normalno odvija, naročito u blizini otvora.

 

 

 

Proverite da li treba da očistite kalemove kondenzatora

čišćenje

 

Kondenzator oslobađa toplotu koju uređaj proizvede u vazduh oko njega. Žice kondenzatora ne mogu ispravno da rade ako su prekrivene prljavštinom ili prašinom. Isključite uređaj i pronađite kalemove sa zadnje ili donje strane uređaja. Možete da očistite kalemove mekom četkom ili priključkom za usisivač u obliku četke, ali prvo podesite najnižu snagu usisavanja. 

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako se problem i dalje javlja, možda postoji tehnički problem sa frižiderom. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?