Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako da popravim frižider koji nije dovoljno hladan?

Kako da popravim frižider koji ne hladi dovoljno?
Kako da popravim frižider koji ne hladi dovoljno?

 

 

Frižider možda ne može da se ohladi u dovoljnoj meri iz nekoliko razloga. Pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem.

 

 

 

Proverite sobnu temperaturu

 

Spoljna temperatura možda otežava normalan rad uređaja, naročito ako stoji u garaži ili na nekom mestu koje se ne greje. Ako mislite da je problem u tome, premestite uređaj na neko drugo mesto. 

 

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji Freezer Guard kompanije Beko frižider možete da postavite gde god želite u svom domu. Frižideri sa ovom tehnologijom mogu da rade i na temperaturama do -15 °C. 

 

 

 

Proverite da li je dihtung na vratima olabavljen, napukao ili iskrzan

 

Hladan vazduh u uređaju mora da bude dobro izolovan od spoljne temperature. Proverite da li postoji razmak između dihtunga na vratima i unutrašnjosti frižidera. Ako utvrdite da postoji razmak, namestite dihtung na vratima tako što ćete ga prstima povući od vrata. Možda ćete morati da zamenite dihtung u slučaju nekih većih deformacija.

 

 

 

Nemojte da prepunite uređaj

 

U frižideru mora da postoji pravilna cirkulacija vazduha kako bi ispravno funkcionisao. Ako ga prepunite, možda ćete blokirati protok vazduha unutar uređaja. Ako hladan vazduh ne može da dopre do nekih delova frižidera, izvadite neke namirnice iz frižidera i uverite se da se protok vazduha normalno odvija, naročito u blizini otvora.

 

 

 

Proverite da li treba da očistite kalemove kondenzatora

 

Kondenzator oslobađa toplotu koju uređaj proizvede u vazduh oko njega. Žice kondenzatora ne mogu ispravno da rade ako su prekrivene prljavštinom ili prašinom. Isključite uređaj i pronađite kalemove sa zadnje ili donje strane uređaja. Možete da očistite kalemove mekom četkom ili priključkom za usisivač u obliku četke, ali prvo podesite najnižu snagu usisavanja.

 

 

 

Proverite sijalicu u uređaju 

 

Ako imate sijalicu u uređaju, trebalo bi da se isključi kada se vrata zatvore. Probajte da polako zatvorite vrata. Ako primetite da se sijalica ne isključuje, možda ona ostaje uključena dok frižider radi i oslobađa toplotu.

 

U tom slučaju treba da se obratite ovlašćenom tehničaru. U međuvremenu je najbolje da zamenite sijalicu. Potražite u uputstvu gde se nalazi sijalica. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda. Budite oprezni jer je sijalica možda vruća. 

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako se problem i dalje javlja, možda postoji tehnički problem sa frižiderom. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?