Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako da popravim frižider koji stalno radi?

Kako da popravim frižider koji stalno radi?
Kako da popravim frižider koji stalno radi?

 

 

Ne rade svi frižideri na isti način. Imajte u vidu da veći uređaji moraju da rade duže vreme. Ako mislite da frižider prečesto ili predugo radi, proverite da li se problem javlja zbog nekog uzročnika u nastavku.

 

 

 

Proverite sobnu temperaturu

 

Ako je sobna temperatura previsoka, frižider će možda morati da radi duže vreme. Vodite računa da ne postavite frižider blizu izvora toplote, kao što su radijatori, ringle ili rerna. Premestite uređaj na neko drugo mesto u tom slučaju. 

 

 

 

Izbegavajte da prečesto otvarate vrata ili da ih držite otvorenim duže vreme

 

Da biste održali stabilnu temperaturu u uređaju, nemojte da otvarate vrata frižidera prečesto niti da ih predugo držite otvorenim. Vodite računa da hrana ili drugi predmeti ne sprečavaju zatvaranje vrata. 

 

 

 

Nedavno montiran ili napunjen uređaj

 

Uređaju će biti potrebno više vremena da dostigne idealnu temperaturu ako je tek nedavno napunjen ili montiran. Ovo je normalna pojava.

 

 

 

Izbegavajte da stavljate vruću hranu u zamrzivač

 

Ako ste napunili frižider vrućom hranom, trebaće mu više vremena da stabilizuje unutrašnju temperaturu. Sačekajte da se hrana ohladi pre nego što je stavite u uređaj.

 

 

 

Proverite da li je dihtung na vratima olabavljen, napukao ili iskrzan

 

Hladan vazduh u uređaju mora da bude dobro izolovan od spoljne temperature. Pregledajte dihtung na vratima da biste proverili da li postoji razmak između njega i unutrašnjosti uređaja. Ako utvrdite da postoji razmak, namestite dihtung na vratima tako što ćete ga prstima povući od vrata. 

 

Ako se vrata ne zatvaraju dobro, probajte da očistite dihtung mekom krpom ili sunđerom i toplom vodom. Izbegavajte abrazivna sredstva za čišćenje jer mogu da oštete dihtung. Ako se dihtung razvukao ili ako je pukao, treba da se popravi ili u potpunosti zameni. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu.

 

 

 

Proverite podešavanje temperature

 

Frižider je možda podešen na nižu temperaturu nego što bi trebalo. Za frižider se preporučuje temperatura oko 4 °C do 5 °C, a za zamrzivač oko -18 °C. Proverite podešavanje i podesite ga po potrebi.

 

 

 

Proverite da li su se stvorile naslage leda

 

Proverite da li u odeljku zamrzivača ima naslaga leda. Ako se na unutrašnjim zidovima pojavio led, uređaj možda radi duže nego što bi trebalo kako bi dostigao i održao idealnu temperaturu. U tom slučaju ćete morati ručno da odmrznete odeljak sa zamrzivačem.

 

Dodatne informacije o odmrzavanju zamrzivača potražite u uputstvu za upotrebu. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda. 

 

Beko kombinovani frižideri sa funkcijom 3 Zone No Frost i tehnologijom NeoFrost™ Dual Cooling sprečavaju stvaranje naslaga leda tako da nećete morati da odmrzavate frižider ručno. Imajte u vidu da će uređaj možda morati da radi duže dok se koristi funkcija automatskog odmrzavanja.

 

 

 

Proverite da li je uključena funkcija Fast Freeze

 

Funkcija Fast Freeze na Beko kombinovanim frižiderima omogućava brzo zamrzavanje i brzo pravljenje leda. Normalno je da frižider radi duže dok je funkcija Fast Freeze aktivirana. Ako ne otkažete funkciju Fast Freeze, ona će se isključiti automatski nakon 8 sati ili kada odeljak sa zamrzivačem dostigne potrebnu temperaturu.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?