Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako da popravim ledomat koji ne pravi led?

Kako da popravim ledomat koji ne pravi led?
Kako da popravim ledomat koji ne pravi led?

 

 

Zapamtite da je ledomatu potrebno određeno vreme da napravi led. Aparat koji je nedavno montiran ili ponovo priključen neće moći istog trenutka da napravi led. 

 

U uputstvu možete da saznate koju količinu leda može da proizvede vaš frižider. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda. Ako frižider nije nov ili ponovo priključen, isprobajte neki od sledećih postupaka za rešavanje problema.

 

 

 

Proverite priključke za vodu 

 

Ako primetite da frižider ne pravi led kao nekada ili da uopšte ne može da ga napravi, proverite priključke za vodu. To se razlikuje od jednog modela do drugog. Sledite smernice u uputstvu za upotrebu uređaja da biste videli kakvi su priključci na uređaju i gde se nalaze. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda. Proverite da li su ovi priključci ispravno postavljeni i da nisu začepljeni. 

 

 

 

Proverite da li je ledomat napunjen

 

Morate ručno da sipate vodu u ledomat ako imate frižider bez priključka za vodu. Proverite rezervoar za vodu i napunite ga ako je prazan. 

 

 

 

Proverite da li postoje neke smetnje kod ledomata

 

Možda su blokirani otvori na ledomatu. Ako led ne izlazi iz ledomata, proverite da se led možda nije zaglavio u priključcima koji vode do dispenzera za led.

 

 

 

Proverite da li je ledomat uključen

 

Možda je ledomat isključen. Proverite da li radi i uključite ga po potrebi. Pogledajte uputstvo za upotrebu da biste saznali kako da proverite i uključite ledomat. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.

 

 

 

Proverite da li je rezervoar za vodu napunjen 

 

Proverite da li je napunjen rezervoar za vodu u frižideru. Ako je rezervoar skoro prazan, frižider možda iz tog razloga ima teškoća sa pravljenjem leda. 

 

 

 

Izbegavajte da prečesto otvarate vrata zamrzivača ili da ih držite otvorenim duže vreme

 

Frižider mora da održava određenu temperaturu vazduha kako bi napravio odgovarajuću količinu leda. Ako prečesto otvarate vrata zamrzivača ili ako ih držite otvorenim tokom dužeg perioda, topao vazduh koji ulazi u zamrzivač povećava temperaturu unutar njega. To može da uspori pravljenje leda.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?