Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako da sprečim pojavu kondenzacije u frižideru?

Kako da sprečim pojavu kondenzacije u frižideru?
Kako da sprečim pojavu kondenzacije u frižideru?

 

 

Vidljiva vlaga u frižideru ukazuje na to da uređaj ima poteškoća da izbalansira temperaturu. Pročitajte tekst u nastavku da biste rešili ovaj problem.

 

 

 

Ostavite uređaj da se ohladi ako ste ga tek montirali

 

Normalno je da se određena količina kondenzacije pojavi u uređaju kada se prvi put priključi u struju ili kada dugo nije korišćen. Ova kondenzacija nestaje kada se unutrašnja temperatura stabilizuje.

 

 

 

Proverite sobnu temperaturu

 

Spoljna temperatura možda sprečava normalan rad uređaja, naročito ako stoji u garaži ili na nekom mestu koje se ne greje. Ako mislite da je problem u tome, premestite uređaj na neko drugo mesto.

 

Da biste videli tačnu najnižu temperaturu na kojoj Beko kombinovani frižider može da radi, pogledajte uputstvo za upotrebu. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.

 

 

 

Proverite vlažnost vazduha u prostoriji

 

Vlažnost vazduha u prostoriji možda utiče na rad uređaja. Preporučujemo vam da izbegavate montiranje uređaja na mestima sa puno vlage. Ako je velika vlažnost vazduha, možete da montirate uređaj u prostoriji gde postoji klima-uređaj.

 

 

 

Proverite da li je dihtung na vratima olabavljen, napukao ili iskrzan

 

Hladan vazduh u uređaju mora da bude dobro izolovan od spoljne temperature. Pregledajte dihtung na vratima da biste proverili da li postoji razmak između njega i unutrašnjosti uređaja. Ako utvrdite da postoji razmak, namestite dihtung na vratima tako što ćete ga prstima povući od vrata.

 

Ako se vrata ne zatvaraju dobro, probajte da očistite dihtung mekom krpom ili sunđerom i toplom vodom. Izbegavajte abrazivna sredstva za čišćenje jer mogu da oštete dihtung. Ako se dihtung razvukao ili ako je pukao, treba da se popravi ili u potpunosti zameni. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu.

 

 

 

Izbegavajte da prečesto otvarate vrata ili da ih držite otvorenim duže vreme

 

Topao vazduh izvan frižidera izaziva pojavu kondenzacije kada dođe u dodir sa hladnim vazduhom u kombinovanom frižideru. Ako često otvarate vrata frižidera ili ako ih ne zatvarate ispravno, topliji vazduh će dospeti u uređaj. Kondenzacija se tada pretvara u vlagu ili led.

 

Da biste to izbegli, trudite se da ne otvarate vrata previše često i nemojte da ih ostavljate otvorenim predugo. Vodite računa da hrana ili drugi predmeti ne sprečavaju zatvaranje vrata.

 

 

 

Proverite podešavanje temperature

 

Frižider je možda podešen na nižu temperaturu nego što bi trebalo. Za frižider se preporučuje temperatura oko 4 °C do 5 °C, a za zamrzivač oko -18 °C. Proverite podešavanje i podesite ga po potrebi.

 

 

 

Izbegavajte da stavljate vruću hranu u zamrzivač

 

Ako ste napunili frižider vrućom hranom, trebaće mu više vremena da stabilizuje unutrašnju temperaturu. Sačekajte da se hrana ohladi pre nego što je stavite u uređaj.

 

 

 

Čuvajte hranu i tečnosti na adekvatan način

 

Tečnosti ili hrana koja sadrži tečnost mogu da pospeše razvoj vlage u uređaju. Osim toga, namirnice poput zelene salate otpuštaju vlagu u uređaj dok se hlade. Da biste to izbegli, umotajte takve namirnice u kuhinjske ubruse i uvek čuvajte hranu u zatvorenim posudama ili folijama koje su namenjene za korišćenje u frižideru i ne izazivaju pojavu vlage.

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?