Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

1 min. pročitaj

Kako da sprečim pojavu leda ili kristala leda na zamrznutoj hrani?

Kako da sprečim pojavu leda ili kristala leda na zamrznutoj hrani?
Kako da sprečim pojavu leda ili kristala leda na zamrznutoj hrani?

 

 

Pojava male količine leda ili kristala leda je normalna, naročito na zamrznutoj hrani. On nastaje usled vlage u samoj hrani ili unutar zamrzivača. Isprobajte neko od sledećih rešenja da biste videli da li će otkloniti problem.

 

 

 

Čuvajte hranu na ispravan način

 

Hrana u zamrzivaču je obično toplija od unutrašnjosti uređaja. Dok se hrana hladi, normalno je da se javi umerena kondenzacija koja se pretvara u led ili ledene kristale na površini hrane. Da biste to sprečili, vodite računa da čuvate hranu u zatvorenim posudama ili folijama koje su namenjene za korišćenje u zamrzivaču i ne izazivaju pojavu vlage. 

 

 

 

Izbegavajte da prečesto otvarate vrata ili da ih držite otvorenim duže vreme

 

Ako često otvarate vrata zamrzivača ili ako ih ne zatvarate ispravno, topliji vazduh iz spoljašnjosti će dospeti u uređaj. Topao vazduh se pretvara u vlagu kada dođe u dodir sa hladnijim vazduhom i formira led ili kristale leda na hrani.

 

Da biste to izbegli, trudite se da ne otvarate vrata previše često i nemojte da ih ostavljate otvorenim duže vreme. Vodite računa da hrana ili drugi predmeti ne sprečavaju zatvaranje vrata. 

 

 

 

Proverite da li je dihtung na vratima olabavljen, napukao ili iskrzan 

 

Osim toga, proverite dihtung na vratima da biste proverili da li postoji razmak između njega i unutrašnjosti zamrzivača. Ako utvrdite da postoji razmak, namestite dihtung na vratima tako što ćete ga prstima povući od vrata.

 

Ako se vrata ne zatvaraju dobro, probajte da očistite dihtung mekom krpom ili sunđerom i toplom vodom. Izbegavajte abrazivna sredstva za čišćenje jer mogu da oštete dihtung. Ako se dihtung razvukao ili ako je pukao, treba da se popravi ili u potpunosti zameni. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?