Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako da popravim mašinu za pranje sudova koja ne uzima vodu?

Kako da popravim mašinu za pranje sudova koja ne uzima vodu?
Kako da popravim mašinu za pranje sudova koja ne uzima vodu?

 

 

Proverite da li je vaš uređaj povezan na ispravan dovod vode. Ako vaša mašina za pranje sudova i dalje ne uzima vodu, pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem. 

 

 

 

Proverite da li je crevo za odvod instalirano kako treba

 

Ako uređaj ne može da ispusti vodu, neće moći ni da prima vodu. Proverite položaj creva za odvod koje je povezano na mašinu za pranje sudova. Proverite da li je povezano na odvod na visini od bar 50 cm, ali ne više od 100 cm iznad tla.

 

 

 

Proverite da li je dovodno ili odvodno crevo savijeno ili začepljeno

 

Dovodna i odvodna creva ne smeju da budu savijena ili začepljena. Pregledajte ih i odčepite ih ili ispravite ako je to potrebno. Zamenite creva koja cure, koja su probušena ili zarđala.

 

 

 

Pogledajte da li je filter prljav ili začepljen 

 

Mašina za pranje sudova ima filter za odvod koji mora da se čisti. Izvadite filter iz mašine za pranje sudova i pogledajte ima li nakupljenih komadića hrane.

 

Izvucite donju korpu iz mašine za pranje sudova da biste došli do filtera. Izvadite filter iz donjeg dela uređaja i operite ga pod tekućom vodom. Ovaj postupak redovno ponavljajte radi odgovarajućeg odvoda vode i da biste sprečili pojavu neugodnih mirisa.

 

Mnoge Beko mašine za pranje sudova imaju filter EverClean™. Ova funkcija koristi poseban sistem rasprskivača koji iznutra čisti filter za odvod. Zahvaljujući filteru EverClean™ na vašoj Beko mašini za pranje sudova, čišćenje ćete obavljati četiri puta ređe.

 

 

Proverite da li su vrata dobro zatvorena

 

Ako mašina za pranje sudova detektuje da vrata nisu zatvorena, neće početi s radom. Proverite da li su vrata uređaja čvrsto zatvorena i da li čujete da su se zabravila. Ako nisu, proverite da li su vrata pokvarena ili su pukla. Ako brava ne radi, obratite se ovlašćenom servisu.

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako se problem i dalje javlja, možda postoji problem sa grejnim elementom u mašini za pranje sudova ili sa termostatom. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?