Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

1 min. pročitaj

Kako rešiti neprijatne mirise iz mašine za pranje veša?

Kako rešiti neprijatne mirise iz mašine za pranje veša?
Kako rešiti neprijatne mirise iz mašine za pranje veša?

 

 

Pošto se radi o uređaju kom poveravate čistoću svoje omiljene bluze ili talične majice, poslednje što želite je da mašina za pranje veša počne da miriše čudno. Iako je redovno čišćenje najbolji način negovanja prijatnog mirisa mašine za pranje veša, evo nekoliko stvari koje možete da uradite ako primetite da iz uređaja dopiru manje prijatni mirisi.

 

 

 

Samo hrabro protiv buđi

 

Buđ je često glavni krivac za neprijatan miris mašine za pranje veša. Buđ može da se nakuplja na gumi na vratima, u fioci za deterdžent i u filteru za prljavštinu, pa održavajte te delove uređaja čistim.

 

 

 

Pojačajte temperaturu

 

Deterdžent i omekšivač su predviđeni da čiste vašu garderobu, je l’ tako? Ipak, oni mogu da izazovu neprijatne mirise ako se ne rastvore potpuno tokom ciklusa pranja i ako zaostanu u bubnju posle toga. Hladniji ciklusi pranja mogu to da izazovu, pa povremeno pustite program pranja na višoj temperaturi.

 

 

 

Bez brige

 

Neprijatne mirise može da izazove vlažan vazduh u bubnju posle ciklusa pranja. Ostavite vrata otvorenim oko 15 minuta posle pranja da izađe vazduh iz bubnja.

 

 

 

Samočišćenje – milina

 

Ako vas prati srećna zvezda, imate mašinu za pranje veša sa programom za samočišćenje, na primer DrumClean+. Pokrećite taj program otprilike jednom mesečno da bi bubanj uvek mirisao na sveže. Ako vaš uređaj nema tu funkciju, slične rezultate ćete postići pokretanjem programa sa najvišom temperaturom vode, bez veša i deterdženta.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?