Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako sprečiti da se veš ukruti u mašini za pranje veša?

Kako sprečiti da se veš ukruti u mašini za pranje veša?
Kako sprečiti da se veš ukruti u mašini za pranje veša?

 

 

Ima nekoliko razloga zašto mašina za pranje veša čini veš krutim. Najverovatnije je uzrok deterdžent koji je zaostao u vešu. Pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem. 

 

 

 

Ne stavljajte previše deterdženta

 

Možda koristite previše deterdženta ili tip deterdženta koji ne odgovara vašoj mašini. Pročitajte uputstva na ambalaži deterdženta da utvrdite da li taj tip odgovara vašoj mašini za pranje veša. Vodite računa da ne koristite veću dozu od preporučene. 

 

 

 

Vodite računa da deterdžent sipate u odgovarajući odeljak

 

Fioka za deterdžent ima tri odeljka; dva su namenjena za deterdžent i jedan za omekšivač.

 

Odeljak sa oznakom „I“ namenjen je za pretpranje, a onaj sa oznakom „II“ za glavno pranje. Odeljak u sredini služi za omekšivač. Vodite računa da deterdžent sipate u odgovarajući odeljak.

 

Deterdžent sipajte u prvi odeljak samo kad koristite program sa ciklusom pretpranja. U suprotnom, mašina za pranje veša će povući samo jednu polovinu deterdženta. Preostali deterdžent će možda dospeti u bubanj tokom ispiranja. Deterdžent se tom prilikom neće potpuno rastvoriti i može da stvori fleke.

 

 

 

Pazite da se omekšivač i deterdžent ne mešaju

 

Kada se deterdžent pomeša sa omekšivačem, on se otpušta opet u fazi omekšavanja. To izaziva krutost veša posle pranja. Ako sumnjate da je to u pitanju, očistite i operite fioku mlakom vodom. Pazite da deterdžent i omekšivač stavite u odgovarajuće odeljke. 

 

 

 

Nemojte da prepunite uređaj

 

Mašine za pranje veša imaju različite kapacitete punjenja. Ako vam je mašina prepunjena, deterdžent može da se zaglavljuje između nabora odeće i da se ne rastvori potpuno. Pogledajte karakteristike programa i navedenu količinu veša u uputstvu za upotrebu. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.

 

Za više saveta o pranju veša pogledajte naše vodiče za pravilno punjenje mašine za pranje veša i određivanje količine veša koju vaša mašina za pranje veša može da opere.

 

 

 

Proverite tvrdoću vode

 

U područjima u kojima je voda izrazito tvrda, i korišćenje nedovoljne količine deterdženta može da dovede do krutosti veša. Pratite uputstva proizvođača na ambalaži deterdženta i po potrebi povećajte dozu.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?