Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako da transportujete mašinu za pranje veša prilikom selidbe?

Kako da transportujete mašinu za pranje veša prilikom selidbe?
Kako da transportujete mašinu za pranje veša prilikom selidbe?

 

 

Opšte je poznato da je selidba jedan od najuzbudljivijih životnih događaja, ali ujedno i jedan od najstresnijih, tako da vredi da uložite malo vremena da biste ga učinili što je moguće jednostavnijim i efikasnijim.

 

Dok se pakujete i planirate šta ćete da ponesete sa sobom, lako se smetne sa uma bela tehnika. Morate da se postarate da se bela tehnika preseli bezbedno i na ispravan način, a za to je potrebno malo više planiranja. Ovaj praktični vodič će vam skrenuti pažnju na sve što treba da uradite da biste spremili kućne aparate za selidbu.

 

 

 

Priprema

 

Pre nego što uradite nešto drugo, treba da isključite mašinu za pranje veša iz strujne utičnice i da isključite dovod vode u uređaj. Zatim možete da isključite crevo za dovod vode sa slavine. Da to uradite, okrenite spojnicu sa navojem u smeru suprotnom od kazaljki na satu.

 

Preporučujemo da stavite peškir ispod slavine i creva za dovod vode jer može malo da iscuri pri isključivanju. Zatim izvadite crevo iz odvoda za otpadnu vodu – opet stavite peškir ispod da upije vodu ako iscuri. Možete peškirom da obmotate krajeve creva za dovod vode i creva za otpadnu vodu da bi upili vodu koja može da istekne prilikom selidbe mašine za pranje veša.

 

Vodite računa da unutrašnjost mašine za pranje veša bude čista i suva. Uverite se da u fioci za deterdžent nema zaostalog deterdženta, da u filteru nema prljavštine i da je unutrašnjost potpuno suva. Za više saveta za čišćenje uređaja pročitajte naš vodič o čišćenju mašine za pranje veša.

 

Nastojte da ostavite vrata mašine za pranje veša otvorenim bar 24 sata da bi se unutrašnjost potpuno osušila.

 

 

 

Transport

 

Sada možete da pomerite mašinu za pranje veša sa svog mesta; zakačite strujni kabl, dovodno crevo i odvodno crevo za zadnju stranu uređaja. Ako sami selite mašinu za pranje veša, ne zaboravite da je u pitanju težak uređaj i da će vam trebati nečija pomoć, posebno ako premeštate uređaj uz ili niz stepenice. 

 

Vrata možete da zatvorite i pričvrstite trakom ili konopcem. Možda bi trebalo da ga umotate u foliju sa vazdušnim mehurićima, u ćebe ili bilo šta što može da ublaži eventualne udarce tokom transporta. Pričvrstite uređaj na kolica ili na kamion koristeći jaku užad.

 

 

 

Selidba i montaža

 

Kada uređaj bezbedno stigne u novo kupatilo ili drugo predviđeno mesto, pratite naš vodič za ponovno instaliranje mašine za pranje veša.

 

 

 

Napomena o ugradnim uređajima

 

Transport ugradnih uređaja je nešto komplikovaniji jer prvo morate da odvojite vrata jedinice od uređaja. Detaljna uputstva za to uvek potražite u uputstvima za upotrebu i instalaciju.

 

Ako ste vlasnik Beko uređaja, možete da preuzmete uputstvo za upotrebu ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda. 

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?