Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako popraviti mašinu za pranje veša koja neće da centrifugira?

Kako popraviti mašinu za pranje veša koja neće da centrifugira?
Kako popraviti mašinu za pranje veša koja neće da centrifugira?

 

 

Uređaj mora da okreće bubanj da bi mešao i prao veš. Bubanj se vrti (samo brže) kada treba iscediti vodu iz veša. Ako se bubanj uopšte ne okreće, proverite da li će nešto od dolenavedenog rešiti problem.

 

 

 

Proverite da li su vrata dobro zatvorena

 

Ako mašina za pranje veša detektuje da vrata nisu zatvorena, neće početi da radi. Vodite računa da vrata budu dobro zatvorena. Izvadite predmete koji su uštinuti vratima i zatvorite ih tako da se čuje da su se zabravila.

 

 

 

Vodite računa da veš bude ravnomerno raspoređen u bubnju

 

Veš koji nije ravnomerno raspoređen u bubnju može da izazove oštećenje mašine za pranje veša. Da do toga ne bi došlo, Beko mašine za pranje veša automatski proveravaju veš u bubnju i zaustavljaju centrifugiranje ako veš nije ravnomerno raspoređen u bubnju.

 

Obično su krivac upijajući predmeti, kao što su podne prostirke i ćebad. Da bi veš bio dobro izbalansiran, perite kabaste predmete, kao što su ćebad, zajedno sa bar još jednim teškim predmetom kao što je veliki peškir ili drugo ćebe. Ako bubanj prestane da centrifugira tokom ciklusa, probajte da zaustavite mašinu, ispustite vodu i prerasporedite veš. 

 

 

 

Ne stavljajte previše deterdženta

 

Možda koristite previše deterdženta ili tip deterdženta koji ne odgovara vašoj mašini. Ako je to slučaj, mašina za pranje veša se zaustaviti ciklus centrifugiranja i pokušati da upije višak pene iz bubnja. Pročitajte uputstva na ambalaži deterdženta da utvrdite da li taj tip odgovara vašoj mašini za pranje veša. Vodite računa da ne koristite veću dozu od preporučene.

 

 

 

Pogledajte da li je u bubnju zaostalo vode

 

Ciklus centrifugiranja se ne pokreće ako mašina nije ispustila svu vodu. Isključite mašinu za pranje veša i proverite odvodno crevo i filter pumpe. Crevo ne sme da bude savijeno ili začepljeno. Po potrebi ga otpušite ili ispravite. Zamenite creva koja cure, koja su probušena ili zarđala. Čistite ispusnu pumpu na svaka tri meseca da se ne bi zapušila. 

 

 

 

Proverite da li je oštećen pogonski remen

 

Otvorite vrata i probajte da okrenete bubanj rukom. Ako se okreće bez ikakvog otpora, pogonski kaiš mašine za pranje veša je možda oštećen ili pukao. U ovom slučaju, obratite se ovlašćenom serviseru.

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Mašina za pranje veša se možda zaustavila zbog skoka u naponu struje. Isključite uređaj iz struje, sačekajte minut, pa ga ponovo priključite. Probajte ponovo da pokrenete program. Ako se problem i dalje javlja, možda postoji tehnički problem sa mašinom za pranje veša. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu

 

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?