Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako popraviti mašinu za pranje veša koja neće da ispusti vodu?

Kako popraviti mašinu za pranje veša koja neće da ispusti vodu?
Kako popraviti mašinu za pranje veša koja neće da ispusti vodu?

 

 

Ako vaša mašina za pranje veša neće da ispusti vodu, veš vam se neće pravilno oprati. Ima nekoliko razloga zašto mašina za pranje veša neće da ispusti vodu. Pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem.

 

 

 

Proverite da li je filter pumpe prljav ili začepljen

 

Najverovatniji uzrok je zapušen filter pumpe. Filter pumpe treba čistiti na svaka tri meseca, odnosno kad se zapuši. Namena tog filtera je da hvata strana tela, poput dugmadi i novčića, kao i da spreči ulazak tih predmeta u odvodno crevo. Nalazi se u donjem desnom uglu mašine za pranje veša. 

 

Da biste očistili filter pumpe, otvorite poklopac i videćete filter. Neki modeli mašine za pranje veša imaju malo crevo iza poklopca, koje služi za istakanje vode iz filtera. Kod ostalih modela voda prosto istekne kad se filter izvuče. U oba slučaja se preporučuje da postavite posudu ili peškire ispod filtera.

 

Ako vidite crevo, izvucite ga i izvadite čep, pa sačekajte da voda istekne. Ako ga nema, okrenite filter u smeru suprotnom od kazaljke i izvucite ga. Uklonite prljavštinu, dlake i strana tela iz filtera. Zatim ga isperite pod česmom.

 

Proverite otvor gde je stajao filter, odnosno da li u njemu ima prljavštine, novčića i dugmadi. Obrišite ga vlažnom krpom. Na kraju vratite i okrenite filter u smeru kazaljke, pa vratite poklopac.

 

 

 

Proverite da li je crevo za odvod savijeno ili začepljeno

 

Crevo između mašine i odvoda ne sme da bude savijeno ili začepljeno. Proverite crevo i otpušite ga ili ispravite ako je to potrebno. U suprotnom, možda neće moći sva voda da istekne iz bubnja. 

 

 

 

Vodite računa da se otpadna voda ne vraća u bubanj

 

Ako nema problema sa filterom pumpe ili odvodnim crevom, isceđena voda se možda vraća u bubanj. Da se otpadna voda ne bi vratila u mašinu, uradite sledeće:

  • Štipaljkom pričvrstite odvodno crevo na zadnju stranu mašine i iznad spoja sa mašinom. Proverite da se odvodno crevo nije izvadilo iz svoje štipaljke. 
  • Vodite računa da odvodno crevo bude sprovedeno u odvod na visini od bar 40 cm ali ne više od 100 cm iznad tla. 
  • Proverite da li je crevo gurnuto u ispusni odvod u dužini od oko 15 cm. Ako je crevo predugačko, skratite ga.

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako ništa drugo ne uspe, možda postoji tehnički problem sa mašinom za pranje veša. Ako sumnjate da je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?