Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako se popravlja mašina za pranje veša koja se trese ili poskakuje

Kako se popravlja mašina za pranje veša koja se trese ili poskakuje
Kako se popravlja mašina za pranje veša koja se trese ili poskakuje

 

 

Poskakivanje i vibriranje utiču na kvalitet pranja i mogu da izazovu oštećenje uređaja. Pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem.

 

 

 

Vodite računa da se transportni zavrtnji i zaštitni stiropor uklone prilikom instalacije

 

Ako mašinu koristite prvi put posle instalacije, obavezno uklonite transportne zavrtnje i zaštitni stiropor.

 

Transportni zavrtnji drže bubanj na mestu da bi ga zaštitili od oštećenja tokom transporta. Nalaze se sa zadnje strane mašine i mogu da se uklone jednostavnim izvlačenjem.

 

Stiropor se nalazi ispod uređaja. Primetićete da komad lepljive trake izlazi ispod mašine ka prednjem delu. Izvucite tu traku da biste otkačili stiropor.

 

 

 

Proverite da li je uređaj nivelisan

 

Vaša mašina za pranje veša treba da stoji ravno i dobro balansirano na svojim stopicama da bi radila pravilno. Nebalansiran uređaj se trese i poskakuje tokom rada. Probajte da zaljuljate uređaj levo-desno i napred-nazad. Ako se previše klima, možda je pod neravan ili stopice nisu dobro podešene. 

 

Koristite libelu da biste proverili da li je uređaj nivelisan. Ako mašina nije nivelisana, podesite stopice tako što ćete rukom da potražite navrtke na stopicama koje se nalaze ispod mašine za pranje veša. Otpustite navrtke i okrećite stopice u smeru kazaljki na satu ili suprotno od kazaljki na satu dok se čvrsto ne oslone na pod. Sve navrtke zategnite rukom.

 

 

 

Vodite računa da veš bude ravnomerno raspoređen u bubnju

 

Mašina za pranje veša može da poskakuje i da se trese tokom rada ako veš u bubnju nije ravnomerno raspoređen. Ako je to slučaj, obično su krivac upijajući predmeti, kao što su podne prostirke i ćebad. Da bi veš bio dobro izbalansiran, perite kabaste predmete, kao što su ćebad, zajedno sa bar još jednim teškim predmetom kao što je veliki peškir ili drugo ćebe.

 

 

 

Proverite da li je filter pumpe prljav ili začepljen

 

Tvrd predmet zaglavljen u filteru pumpe može da izazove vibriranje. Namena tog filtera je da hvata strana tela, poput dugmadi i novčića, kao i da spreči ulazak tih predmeta u odvodno crevo. Nalazi se u donjem desnom uglu mašine za pranje veša. 

 

Da biste očistili filter pumpe, otvorite poklopac i videćete filter. Neki modeli mašine za pranje veša imaju malo crevo iza poklopca, koje služi za istakanje vode iz filtera. Kod ostalih modela voda prosto istekne kad se filter izvuče. U oba slučaja se preporučuje da postavite posudu ili peškire ispod filtera.

 

Ako vidite crevo, izvucite ga i izvadite čep, pa sačekajte da voda istekne. Ako ga nema, okrenite filter u smeru suprotnom od kazaljke i izvucite ga. Uklonite prljavštinu, dlake i strana tela iz filtera. Zatim ga isperite pod česmom.

 

Proverite otvor gde je stajao filter, odnosno da li u njemu ima prljavštine, novčića i dugmadi. Obrišite ga vlažnom krpom. Na kraju vratite i okrenite filter u smeru kazaljke, pa vratite poklopac.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?