Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

3 min. pročitaj

Kako se pravilno puni mašina za sušenje veša?

Kako se pravilno puni mašina za sušenje veša?
Kako se pravilno puni mašina za sušenje veša?

 

 

Sortiranje veša i pravilno punjenje mašine za sušenje veša je veoma važno ne samo da biste najbolje iskoristili svoj uređaj, nego i za održavanje odeće. Nažalost, nije to baš tako jednostavno kao prosto ubacivanje mokre odeće u bubanj. Ovaj kratki vodič će vam pokazati kako treba i kako ne treba da punite mašinu za sušenje veša.

 

 

 

Pogledajte etikete sa uputstvima za održavanje odeće i sortirajte veš

 

Što se tiče pranja i održavanja odeće, najbolje je početi od etikete sa uputstvima za održavanje. Pazite na to kako odeća treba da se pere i suši. Za sušenje, na etiketi će biti neki od sledećih simbola: 

 

Evo šta svaki simbol označava:

 1. Sušenje
 2. Sušenje u mašini za sušenje veša
 3. Normalno sušenje na slaboj temperaturi
 4. Normalno sušenje na srednjoj temperaturi
 5. Normalno sušenje na visokoj temperaturi
 6. Ne sušiti u mašini za sušenje veša
 7. Ne sušiti
 8. Sušiti vlažno na žici za veš
 9. Sušiti na zaklonjenom mestu
 10. Sušiti na vešalici
 11. Sušiti položeno
 12. Normalno sušenje bez toplote
 13. Hemijsko čišćenje
 14. Nije pogodno za hemijsko čišćenje

 

Dobra ideja je da sortirate odeću za sušenje prema intenzitetu toplote na kojem treba da se suši, pa čak i prema vrsti materijala ako ćete da koristite program za poseban materijal. Ako niste sigurni da li određeni komad odeće može da se suši u mašini za sušenje veša, pogledajte spisak stvari koje nikad ne treba da stavljate u mašinu za sušenje veša.

 

 

 

Koristite ciklus centrifugiranja na mašini za pranje veša

 

Veoma mokar veš u mašini za sušenje veša će da produži vreme sušenja, poveća potrošnju energije i nepotrebno optereti uređaj. Koristite ciklus centrifugiranja na mašini za pranje veša da uklonite što je više moguće vode pre nego što odeću stavite u mašinu za sušenje veša.

 

 

 

Protresite odeću i okrenite je naopačke

 

Pre nego što odeću stavite u mašinu za sušenje veša, dobro je protresite da biste uklonili bilo šta što je moglo da se zakači. Zatvorite sve rajsferšluse da se ne bi zakačili za drugu odeću u bubnju. Na kraju, okrenite naopačke velike komade odeće poput farmerica i dukserica da biste zaštitili dugmad i da bi očuvali boje.

 

 

 

Pregledajte i ispraznite džepove

 

Proverite da li su džepovi na vašoj odeći prazni. Stvari kao što su kovanice mogu da ispadnu i oštete bubanj, a stvari poput hemijskih olovaka mogu da eksplodiraju i upropaste i odeću i uređaj!

 

 

 

Pomešajte veće i manje komade odeće i ravnomerno ih rasporedite u bubnju

 

Pokušajte da mešate veće i manje komade odeće u bubnju što je više moguće i potrudite se da budu ravnomerno raspoređeni. Ne želite da sva teža odeća bude na jednoj strani bubnja i da poremeti ravnotežu uređaja.

 

 

 

Nemojte da prepunjavate bubanj

 

Kao što smo i objasnili u ovom članku, pretrpavanje bubnja je smrtni greh kada je reč o mašinama za sušenje veša. Dobro je poštovati opšte pravilo da napunite bubanj tek malo preko polovine.

 

 

 

Pregledajte filter za dlačice

 

Čišćenje filtera za dlačice je ključno za dobar rad mašine za sušenje veša i čvrsto verujemo da ga treba redovno čistiti nakon svakog ciklusa sušenja. Na brzinu proverite u kakvom je stanju filter za dlačice pre stavljanja novog veša, tek da budete sigurni.

 

 

 

Odaberite odgovarajući program

 

U zavisnosti od toga kako ste sortirali veš, treba da odaberete odgovarajući program za tu vrstu veša. Ovi programi se razlikuju od uređaja do uređaja, ali ovaj korisni vodič objašnjava programe i funkcije koji su dostupni na Beko mašinama za sušenje veša.

 

I to je to. Držite se ovog saveta i vaša mašina za sušenje veša će raditi punom parom, a vaša odeća će duže biti u odličnom stanju.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?