Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

razotkrivamo 5 mitova o mašinama za sušenje veša

Razotkrivamo 5 mitova o mašinama za sušenje veša
Razotkrivamo 5 mitova o mašinama za sušenje veša

 

 

Postoji dosta dezinformacija u vezi sa mašinama za sušenje veša. Mada nije u pitanju ništa toliko dramatično, nije loše da saznate šta je istina, a šta mit kada su u pitanju svi vaši kućni uređaji. U ovom članku ćemo razotkriti 5 najčešćih mitova o mašinama za sušenje veša.

 

 

 

Mit br. 1: „Filter za dlačice nije potrebno čistiti nakon svake upotrebe“

 

Ako vam ne smetaju slabiji učinak sušenja, povećana potrošnja struje i dlačice svuda po odeći, onda ne morate dirati filter za dlačice. Međutim, svi proizvođači preporučuju čišćenje filtera nakon svakog korišćenja. Brzo je i lako, pa nema razloga da to ne radite redovno kako biste uštedeli vreme i novac na duže staze.

 

 

 

Mit br. 2: „Mašina za sušenje veša ne može da se prepuni“

 

Itekako može. U stvari, prava količina odeće u mašini je ključna za postizanje najboljeg učinka sušenja. Protok vazduha je od ključnog značaja za efikasno sušenje, pa ako je bubanj dupke pun, učinak sušenja će biti drastično smanjen. Pored toga, prepunjena mašina može izazvati kvar na termostatu i remenu. Najbolje je pridržavati se opšteg pravila da se bubanj puni malo preko polovine.

 

 

 

Mit br. 3: „Veš se redovno skuplja!“

 

Ne, ne skuplja se. Proverite na etiketi odeće da li ona može da se suši u mašini i koje postavke sušenja treba izabrati. Izaberite na mašini za sušenje veša programe ili funkcije za određene tkanine kada sušite osetljivije komade odeće.

 

 

 

Mit br. 4: „Mašine za sušenje veša su pogubne za čarape“

 

Ako čudovište za čarape i postoji, sigurno se ne nalazi u vašoj mašini. Iako vam se čini da vam čarape nestaju, najpre će biti da su zaturene, na primer između mašine i korpe za veš. Proverite da se ne nalaze ispod ili pored mašine. Isto važi i za mašine za pranje veša.

 

 

 

Mit br. 5: „Listovi omekšivača izazivaju požar“

 

Listovi omekšivača za veš ne izazivaju požar, ali nepravilno korišćenje i održavanje mogu da budu uzrok. Ne želimo da vas uplašimo, ali mašina za sušenje veša može da se zapali ako se nepravilno koristi i održava.

 

Očistite filter za dlačice nakon svakog sušenja, uvek proverite da nisu blokirani ventilacioni otvori i redovno čistite i održavajte mašinu da biste rizik od požara sveli na nulu.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?