Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako se popravlja mašina za sušenje veša koja neće da suši veš?

Kako se popravlja mašina za sušenje veša koja neće da suši veš?
Kako se popravlja mašina za sušenje veša koja neće da suši veš?

 

 

Čini se da je topla odeća koja se tek izvadi iz mašine za sušenje veša vlažnija nego što zaista jeste. Ako je veš i dalje mokar čak i kada se ohladi, pogledajte da li će nešto od navedenog da reši problem.

 

 

 

Proverite da li koristite odgovarajući program

 

Odabrani program možda ne odgovara vrsti veša koju ste stavili u mašinu za sušenje veša. Pogledajte šta piše na etiketama za održavanje odeće i potražite najbolji program u uputstvu za upotrebu. Ako je potrebno, odaberite i dodatne funkcije.

 

Ako postupci opisani iznad ne uspeju, pogledajte uputstvo za upotrebu. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.  

 

 

 

Pogledajte da li je filter za dlačice prljav ili začepljen

 

Mašina za sušenje veša ne može potpuno da osuši veš ako je filter za dlačice začepljen. Filter za dlačice skuplja dlačice i vlakna od odeće i treba da se očisti nakon svakog ciklusa sušenja. Filter za dlačice nalazi se u okviru vrata. 

 

Da biste očistili filter za dlačice, otvorite vrata i povucite filter za dlačice nagore da biste ga izvadili. Očistite nakupljene dlačice na filteru rukom ili mekom krpom. Ako je filter previše začepljen, operite ga tekućom, toplom vodom.

 

Potpuno osušite filter pre nego što ga vratite u uređaj. Pre nego što vratite filter u kućište, očistite i samo kućište jer dlačice mogu da se nakupe i u ovom delu.

 

 

 

Pogledajte da li su fioka filtera ili filter kondenzatora prljavi ili začepljeni

 

Mašine za sušenje veša sa toplotnom pumpom i kondenzatorom imaju dodatni filter iza zaštitne ploče. Ovaj deo se naziva fioka filtera kod mašina za sušenje veša sa toplotnom pumpom, a filter kondenzatora kod mašina sa kondenzatorom.   

 

Sušenje može da traje duže zbog blokirane fioke filtera ili kondenzatora. Ovi filteri skupljaju dlačice i vlakna koja se provuku kroz filter za dlačice. Trebaju da se čiste povremeno ili kada se upali simbol upozorenja za čišćenje filtera (ako postoji). 

 

Da biste očistili fioku filtera ili filter kondenzatora, otvorite zaštitnu ploču i izvadite deo iz kućišta tako što ćete otvoriti kopče. Fioku filtera možete da otvorite i tako što ćete pritisnuti crveno dugme.

 

Očistite nakupljene dlačice na filteru rukom ili mekom krpom. Možete da koristite i usisivač podešen na malu snagu usisavanja. Na kraju, između dva dela filtera nalazi se tanak sunđer. Izvadite sunđer i operite ga tekućom, toplom vodom.

 

S druge strane, filter kondenzatora se bolje čisti vodom pod pritiskom. Držite ga pod tušem nekoliko minuta. Pokušajte da vodom isperete dlačice sa svih strana. 

 

Sačekajte da se svi delovi potpuno osuše pre nego što ih vratite u uređaj. Postavite fioku filtera ili kondenzator u kućište i zatvorite kopče. Na kraju, zatvorite zaštitnu ploču.

 

 

 

Nemojte da prepunite uređaj

 

Mašine za sušenje veša imaju različite kapacitete punjenja. Prekomerna količina veša u uređaju će da utiče na performanse i može da spreči da se veš potpuno osuši. Ako sumnjate da je to u pitanju, uključite uređaj sa manje veša.

 

Proverite karakteristike programa i navedenu količinu veša u uputstvu za upotrebu. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda. 

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?