Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Najbolji saveti za efikasnije peglanje

Najbolji saveti za efikasnije peglanje
Najbolji saveti za efikasnije peglanje

 

 

Neki misle da smiruje. Neki ga se groze. Kom god taboru da pripadate, peglanje je jedna od obaveza koje se ne mogu izbeći.

 

Ako tražite savete koji će vam pomoći da ceo proces uprostite, na pravom ste mestu. Pratite ove smernice i očas posla ćete srediti tu gomilu stvari za peglanje.

 

 

 

Koristite kvalitetnu dasku i navlaku

 

Kvalitetna, jaka i, najvažnije, ravna površina je od ključnog značaja za peglanje. Čak i malo ulegnuće ili ispupčenje može da izazove nabore pri peglanju odeće. Dakle, i te kako se isplati uložiti u dobru dasku za peglanje. Važna je i navlaka. Treba tesno da naleže i da bude čista da bi pegla optimalno klizila preko nje.

 

 

 

Proverite podlogu

 

Podloga? To je jednostavno tehnički naziv za onu vrelu površinu pegle. Pre početka peglanja proverite da li je savršeno čista, da ne biste zamrljali onu upravo opranu belu košulju! Ispustite nekoliko mlazeva pare pre početka da nakupljeni kamenac ne bi ispao na čistu odeću.

 

 

 

Vodite računa da garderoba bude čista

 

Fleke koje opeglate samo još dublje ulaze u tkaninu. Ako primetite fleku, vratite odevni predmet na pranje. Preporučujemo i da valjkom za dlačice očistite garderobu pre peglanja da biste uklonili prašinu i prljavštinu.

 

 

 

Proverite etiketu na garderobi i koristite odgovarajuću temperaturu pegle

 

Da li vam se odeća nekad sija posle peglanja? To se dešava kada koristite previsoku temperaturu. Vlakna se tope i daju sjaj! To baš i nije dobro. Na etiketi na garderobi pogledajte na kojoj je temperaturi treba peglati. Da biste dodatno zaštitili osetljive materijale, stavite krpu preko odevnog predmeta koji peglate.

 

 

 

Pofajtajte, omekšajte parom ili uštirkajte uporne nabore

 

Prekomerno sušenje odeće može da izazove neke zaista uporne nabore (zato odeća ostaje diskretno vlažna kada na mašini za sušenje veša izaberete sušenje za peglanje). Ako fajtanje ili para iz pegle i druge mere ne pomognu, fajtanje štirkom može da istera te uporne nabore. 

 

 

 

Izvrnite džepove 

 

Ako ne želite da se vide obrisi džepova na ispeglanoj garderobi, samo izvrnite džepove pre peglanja.

 

 

 

Manžetne, okovratnike i šavove peglajte prevrnute

 

Ako želite da sprečite nabiranje garderobe (ono kada se tkanina opusti i nagužva) oko tih područja, prvo ih ispeglajte prevrnute. Ako želite da okovratnik stoji uspravno, pofajtajte ga štirkom, prekrijte krpom, pa prepeglajte to područje uz jači pritisak peglom.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?