Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako da očistite rernu?

Kako da očistite rernu?
Kako da očistite rernu?

 

 

Iako je nekada nužno kao priprema za kulinarska umeća, čišćenje rerne je verovatno najomraženija kućna obaveza. Ovaj vodič će vam objasniti koji je najbolji način održavanja čistoće rerne i otkriti vam neke pametne Beko tehnologije koje čine celu rabotu mnogo podnošljivijom.

 

 

 

Redovno je čistite

 

Ako imate klasičnu rernu, ključ je u redovnom čišćenju. Masnoća i ostaci hrane mogu brzo da se nakupe, a što više spremate hranu to se naslage više stvrdnjavaju. Sve što se prospe i isprska obrišite pre nego što se sasuši; rernu prebrišite posle svakog korišćenja. 

 

 

 

Izvadite odvojive delove, poput plehova i stalaža 

 

Nakon svake upotrebe izvadite stalaže i plehove i dobro ih operite sunđerom i neabrazivnim deterdžentom. I bočni nosači mogu da se skinu. Većina njih može da se pere u mašini za sudove. 

 

 

 

Čišćenje unutrašnjosti

 

Sada možete lepo sunđerom da prebrišete unutrašnjost rerne, opet uz korišćenje neabrazivnog sredstva za čišćenje. 

 

 

 

Čišćenje spoljašnjosti: kontrolni panel, dugmad i vrata rerne 

 

Budite naročito pažljivi sa područjem oko vrata jer se tu nakuplja najviše masnoće. 

 

Ako je predugo ostavite, moraćete mnogo da se preznojite da je skinete! Na tržištu je dostupna čitava paleta kompleta za čišćenje rerne, ali oni sadrže jake hemikalije sa kojima nije baš prijatno raditi. Obećavamo vam da zaista vredi steći naviku čišćenja rerne posle svake upotrebe.

 

U današnje vreme, tehnologije su nam pomogle da čišćenje rerne postane mnogo manje dosadno i naporno, a paleta Beko rerni je opremljena mnogim malim trikovima za tu namenu.

 

 

 

Iskoristite programe samočišćenja

 

Ako niste čuli za samočisteće rerne, upoznajte se sa pirolitičkim čišćenjem, parnim čišćenjem i katalitičkim pločama. 

 

Pirolitičko čišćenje je najintenzivnije od sva tri. Zagreva rernu na vrtoglavih 480 ℃ i sagorevanjem pretvara uporne fleke od hrane i masnoće u pepeo. Vama ostaje samo da obrišete taj pepeo po završetku ciklusa. 

 

Funkcija čišćenja parom omekšava masnoću i čestice hrane tako što ubrizgava paru u unutrašnjost rerne. Za neke funkcije je potrebno da sipate vodu u pleh. Tehnologije čišćenja kao što su SteamShine® i SteamShine+® odličan su način da očistite rernu bez agresivnih hemikalija. 

 

Katalitičke ploče apsorbuju masnoću i inteligentnim hemijskim procesima je pretvaraju u ostatke koji se lako čiste dok rerna radi. 

 

 

 

Obratite pažnju na dizajn vrata

 

Dizajn vrata neočekivano mnogo utiče na lakoću čišćenja rerne, ali kompanija Beko je i na to mislila. Funkcija PractiClean olakšava čišćenje unutrašnjosti vrata jer zavrtnji nisu na površini vrata, pa je ona savršeno ravna i lako se briše. Funkcija CleanZone® predstavlja specijalni oleofobni premaz koji onemogućava skupljanje prljavštine. 

 

Dakle, tajna čiste rerne je u malo discipline, ali ako imate sreće, vaš uređaj možda ima par kečeva u rukavu koji će vam ceo ovaj postupak olakšati.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?