Kako da popravim zamrzivač koji ne radi?
Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako da popravim zamrzivač koji ne radi?

Kako da popravim zamrzivač koji ne radi?
Kako da popravim zamrzivač koji ne radi?

 

 

Proverite da li je zamrzivač uključen i da li je termostat podešen na „isključeno“. Ako zamrzivač standardno bruji, verovatno je uključen. Ako zamrzivač radi, ali ne zamrzava namirnice kako bi trebalo, proverite da li je možda u pitanju neki od razloga u nastavku.

 

 

 

Proverite da li treba da očistite kalemove kondenzatora

 

Kondenzator oslobađa toplotu koju zamrzivač proizvede tokom rada u okolni vazduh. Žice kondenzatora ne mogu ispravno da rade ako su prekrivene prljavštinom ili prašinom. Isključite uređaj i pronađite kalemove sa zadnje ili donje strane uređaja. Možete da očistite kalemove mekom četkom ili priključkom za usisivač u obliku četke, ali prvo podesite najnižu snagu usisavanja. Nemojte da koristite vlažne krpe ili ubruse za čišćenje kalemova kondenzatora. 

 

 

 

Nemojte da prepunite uređaj

 

U zamrzivaču mora da postoji pravilna cirkulacija vazduha kako bi ispravno funkcionisao. Ako ga prepunite, možda ćete blokirati protok vazduha unutar uređaja. Ako se neki delovi zamrzivača ne hlade koliko bi trebalo, izvadite neke namirnice iz zamrzivača i uverite se da se protok vazduha normalno odvija, naročito u blizini otvora.

 

 

 

Proverite da li su se stvorile naslage leda

 

Proverite da li u zamrzivaču ima naslaga leda. Ako na unutrašnjim zidovima ima vidljivih naslaga leda, morate ručno da odmrznete uređaj.

 

Dodatne informacije o odmrzavanju zamrzivača potražite u uputstvu za upotrebu. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.

 

Ako zamrzivač ima funkciju No Frost, ne morate ručno da ga odmrzavate.

 

 

 

Proverite sobnu temperaturu

 

Veoma niska spoljna temperatura možda otežava normalan rad zamrzivača, naročito ako stoji u garaži ili na nekom mestu koje se ne greje. Ako mislite da je problem u tome, premestite uređaj na neko drugo mesto.

 

Da biste videli tačnu najnižu temperaturu na kojoj kombinovani frižider može da radi, pogledajte uputstvo za upotrebu. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.

 

 

 

Proverite da li je dihtung na vratima olabavljen, napukao ili iskrzan 

 

Hladan vazduh u uređaju mora da bude dobro izolovan od spoljne temperature. Proverite da li postoji razmak između dihtunga vrata i unutrašnjosti zamrzivača. Ako utvrdite da postoji razmak, namestite dihtung na vratima tako što ćete ga prstima povući od vrata.

 

Možda ćete morati da zamenite dihtung u slučaju nekih većih deformacija. U tom slučaju, obratite se ovlašćenom servisu.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?