Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Kako možemo da vam pomognemo?

treba mi pomoć za

Izaberite proizvod Izaberite problem .
Kako možemo da vam pomognemo?
treba mi pomoć za

Počnite ponovo

Najčešća pitanja

Koliko je dugačko crevo za dovod vode na Beko frižiderima sa priključkom za vodu?

Crevo koje povezuje Beko frižider sa vodovodnim instalacijama sastoji se iz dva dela između kojih se nalazi filter. Prvo crevo je dugačko 1 m, a drugo ima 4 m, što je ukupno 5 m.

Za koje vreme ledomat napravi led nakon uključivanja?

Frižideru treba oko 8 do 12 sati da napravi kocke leda koje možete da koristite.

 

Prve grupe kocki leda možda će biti nepravilnog oblika, boja ili će sadržati nečistoće, naročito ako imate frižider sa priključkom za vodu. Preporučujemo vam da bacite prve dve ili tri grupe kocki leda sve dok frižider ne napravi savršene kocke leda.

Koliko prostora za ventilaciju treba da ostavim oko frižidera?

Ostavite najmanje 5 cm slobodnog prostora oko frižidera, iznad i ispod njega da biste osigurali odgovarajuću ventilaciju.

Kako da nivelišem frižider?

Frižider mora da stoji na ravnoj podlozi i da bude stabilan na nožicama da bi ispravno radio. Probajte da zaljuljate uređaj levo-desno ili napred-nazad. Ako se preterano drma, površina ili nožice aparata možda nisu ravni.

 

Koristite libelu da biste proverili da li je uređaj nivelisan. Ako nisu, ispod zamrzivača pronađite dve prednje nožice i podesite ih. Okrećite nožice u smeru kazaljki na satu ili suprotno od kazaljki na satu dok se čvrsto ne oslone na pod.

Frižider je nedavno montiran. Koliko mu vremena treba da se stabilizuje pre nego što ga uključim u struju?

Pre nego što počnete da koristite frižider, pustite ga neko vreme da se stabilizuje. Ostavite ga da stoji uspravno i nemojte da ga uključujete u struju makar 4 sata kako bi se kompresor stabilizovao. 

 

Možete da ga uključite u struju posle 4 sata. Proverite da li je kontrola termostata uključena, ali nemojte odmah da ubacujete hranu. Ostavite frižider neko vreme da se ohladi na temperaturu koja je pogodna za čuvanje hrane, a to može da potraje do 12 sati. 

 

Idealna temperatura frižidera je 4 °C do 5 °C, a u odeljku sa zamrzivačem -18 °C. Proverite temperaturu u uređaju preciznim termometrom. 

 

Ubacite termometar u čašu vode i stavite ga u odeljak frižidera. Uradite isto da biste proverili temperaturu u zamrzivaču, s tim što termometar treba da stavite u alkohol ili ulje za kuvanje (jer se voda zamrzava na tim temperaturama). Možete da počnete da odlažete hranu u frižider kada se dostigne željena temperatura. 

Kada dispenzer za vodu počinje da hladi vodu nakon instalacije frižidera?

Sačekajte 24 sata da se frižider ohladi kako bi mogao ispravno da hladi vodu. Osim toga, morate da izbacite vazduh iz dovoda vode u dispenzeru za vodu nakon priključivanja ili svake zamene filtera za vodu.

 

Stavite veliku posudu ispod dispenzera za vodu i počnite da pritiskate i puštate ručicu u intervalima od po 5 sekundi. Ponavljajte postupak sve dok ne poteče voda. Kada voda poteče, nastavite da pritiskate i puštate ručicu dispenzera sve dok ne izbacite ukupno 15 litara vode. Tako se izbacuje vazduh iz filtera i sistema za točenje vode i obezbeđuje čista i sveža voda za piće.

Članci

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?