Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

1 min. pročitaj

Kako da se rešite neprijatnih mirisa iz mašine za pranje sudova?

Kako da se rešite neprijatnih mirisa iz mašine za pranje sudova?
Kako da se rešite neprijatnih mirisa iz mašine za pranje sudova?

 

 

Pošto se vaša mašina za pranje sudova bori sa svim prljavim tanjirima i masnim tiganjima koje ubacite u nju, nije ni čudo da ponekad neprijatno miriše. Naravno da najbolji način da vaša mašina za pranje sudova miriše sveže predstavlja redovno čišćenje, ali evo i par dodatnih saveta za borbu protiv neprijatnih mirisa.

 

 

 

Ne ostavljajte predugo prljave sudove u mašini

 

Prljavo posuđe koje stoji u mašini za pranje sudova često je glavni krivac kada je reč o neprijatnim mirisima. Uvek očistite hranu sa tanjira i sudova pre nego što ih stavite u mašinu za pranje sudova ili koristite ciklus za ispiranje ako vaš model ima ovaj program.

 

Ako imate sreće, vaša mašina za pranje sudova možda ima tehnologiju poput Beko IonGuard® koja otpušta jone radi neutralizacije neprijatnih mirisa.

 

 

 

Redovno čistite mašinu

 

Unutrašnjost vaše mašine za pranje sudova je u stalnom dodiru sa otpacima od hrane i masnoćom, a pošto je ovo topla i vlažna sredina, može da predstavlja pravi raj za smrdljive bakterije i buđ. S vremena na vreme oribajte unutrašnjost mašine za pranje sudova, ali pazite da ne koristite abrazivne proizvode. Dobra ideja je i da pokrenete program za samočišćenje kao što je program Beko InnerClean koji zagreva unutrašnjost mašine da ubije bakterije i klice.

 

 

 

Čistite filtere

 

Obavezno čistite filtere na mašini za pranje sudova jer komadići hrane mogu da ostanu u njima i ako počnu da trunu, počeće da smrde. 

 

Beko filteri EverClean™ zahtevaju do 4 puta manje čišćenja. Sistem rasprskivača prska vodu na filter iznutra i tako ga čisti iznutra prema spolja.

 

 

Koristite odgovarajući deterdžent za ovaj posao

 

Uvek koristite deterdžent, so za omekšavanje i sredstvo za ispiranje koji su namenjeni za mašine za pranje sudova. Upotreba drugih proizvoda neće samo da ostavi neprijatne mirise, nego može i da ošteti vaš uređaj.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?