Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.
Kako možemo da vam pomognemo?

treba mi pomoć za

Izaberite proizvod Izaberite problem .
Kako možemo da vam pomognemo?
treba mi pomoć za

Počnite ponovo

Najčešća pitanja

Mogu li da dodajem sudove u mašinu za pranje sudova dok radi?

Ne preporučuje se da otvarate vrata mašine za pranje sudova tokom ciklusa. Ako to učinite, zavisno do toga u kojoj fazi programa mašina za pranje sudova radi, vrela voda ili para će izaći iz uređaja što može da izazove ozbiljne povrede. Najbolje je da ne otvarate vrata mašine za pranje sudova dok uređaj radi. 

Da li moram da koristim so za omekšavanje?

Sredstvo za ispiranje i soli za omekšavanje su sredstva koja obezbeđuju najbolji učinak pranja i sušenja vaše mašinu za pranje sudova. So za omekšavanje se prodaje u obliku granula i pomaže da se smanji tvrdoća vode u mašini za pranje sudova.

 

Sledite korake u uputstvu za upotrebu da izmerite tvrdoću vode. Ako ne možete da pronađete uputstvo, preuzmite ga ovde tako što ćete uneti broj modela proizvoda.  

 

Ako je vaša voda meka (<5dH), nemojte da koristite so jer može da izgrebe posuđe od stakla ili da izazove pojavu korozije. Ako je voda tvrda, preporučuje se upotreba soli za omekšavanje.

Kada zasvetli indikator soli na mašini za pranje sudova, vreme je za dopunu. Rezervoar za so nalazi se u unutrašnjosti uređaja na levoj strani ispod donje korpe za sudove. Da biste došli do njega, izvucite donju korpu i skinite zaštitni poklopac sa rezervoara za so. Sipajte so dok ne dođe do vrha rezervoara, a zatim zatvorite poklopac.

 

U rezervoaru za so za omekšavanje nalazi se voda, a ova voda može da se prelije kada sipate so u rezervoar. So može da se prospe u uređaj i kada dopunjavate rezervoar za so. So u mašini za pranje sudova može da izgrebe posuđe od stakla. Da biste umanjili prosipanje soli, koristite levak priložen uz Beko mašinu za pranje sudova kada sipate so u rezervoar i obavezno obrišite svu vodu koja se prelila ili prosute granule soli. Čvrsto zatvorite poklopac rezervoara nakon punjenja. Pokrenite program pretpranja ili najkraći program da isperete svu prosutu so iz uređaja. Granule soli ispod poklopca se rastvaraju tokom pranja i mogu da prouzrokuju da poklopac popusti. Proverite poklopac nakon svakog programa i čvrsto ga zatvorite.

Da li moram da koristim sredstvo za ispiranje?

Sredstvo za ispiranje i soli za omekšavanje su sredstva koja obezbeđuju najbolji učinak pranja i sušenja vaše mašinu za pranje sudova. Sredstvo za ispiranje raspršuje vodu sa površine sudova tokom finalnog ispiranja i pomaže kod procesa sušenja. Takođe sprečava da se kapi vode osuše na sudovima i ostave tragove. 

 

Kada se upali svetlo za sredstvo za ispiranje, vreme je da se dopuni. Rezervoar za sredstvo za ispiranje nalazi se sa unutrašnje strane vrata mašine za pranje sudova, pored rezervoara za deterdžent. Otvorite poklopac rezervoara, sipajte sredstvo za ispiranje dok se rezervoar ne napuni i zatvorite poklopac.

Kako da podesim ili otkažem program sa odlaganjem na Beko mašini za pranje sudova?

Ako želite da vaša mašina za pranje sudova ciklus završi kasnije, možete da odgodite početak ili zadate vreme završetka odabranog pograma na mašini za pranje sudova (zavisno od modela vašeg uređaja). Ovo je naročito korisno ako je cena električne energije ili vode niža u određeno doba dana. 

 

Da biste podesili program sa odlaganjem, napunite mašinu za pranje sudova i odaberite program sa svim dodatnim funkcijama. Pritisnite dugme za funkciju odlaganja pranja da biste zadali kada želite da uređaj počne sa radom. Zatvorite vrata uređaja. Kada istekne vreme, odabrani program će automatski da počne. Kada je aktivna funkcija odlaganja pranja, ne možete da menjate program pranja, dodatne funkcije ili period odlaganja pranja.

 

Da biste otkazali funkciju odlaganja pranja, otvorite vrata mašine za pranje sudova i istovremeno pritisnite dugmad za izbor programa/otkazivanje programa i zadržite ih tri sekunde. Onda zatvorite vrata uređaja i sačekajte da se završi proces sušenja.

 

Više informacija potražite u našem vodiču o programima i funkcijama Beko mašine za pranje sudova.

Koji deterdžent treba da koristim u mašini za pranje sudova?

Obavezno koristite deterdžente koji su posebno namenjeni za mašine za pranje sudova. Postoje tri vrste deterdženata za mašine za pranje sudova: 

- Deterdžent u obliku granula ili praška

- Tablete ili gelovi u vrećici

- Tečni deterdženti ili gelovi

 

Nemojte ni slučajno da koristite tečnost za pranje sudova, sapun za ruke, izbeljivač, sirće ili bilo kakve druge hemikalije jer ovi proizvodi ograničavaju učinak mašine za pranje sudova, dovode do stvaranja rđe na metalnim delovima i mogu da skrate vek trajanja uređaja.

Kakve sudove ne treba da perem u mašini za pranje sudova?

Proverite uputstva proizvođača pre nego što sudove stavite u mašinu za pranje sudova. Nažalost, ovi podaci nisu navedeni na svim sudovima. 

 

Po pravilu, izbegavajte da stavljate u mašinu za pranje sudova pribor sa zalepljenim delovima, ručno oslikane sudove ili predmete od porcelana sa zlatnim ili srebrnim detaljima. Isto tako, šerpe i tiganji od aluminijuma ili sa premazom od aluminijuma mogu da prouzrokuju stvaranje rđe na posuđu od stakla. 

 

Pogledajte spisak kuhinjskog posuđa koje ne bi trebalo da perete u mašini za pranje sudova: 

- Liveno gvožđe

- Kristal

- Duvano i ručno oslikano staklo

- Drveni pribor 

- Tiganji sa nelepljivom površinom 

- Tiganji od bakra 

- Meka plastika

- Pribor od aluminijuma

- Aluminijum za jednokratnu upotrebu

- Pozlaćeni sudovi

- Termo šolje

- Bilo šta što sadrži lepak

- Porcelansko posuđe (ručno oslikano ili antikno)

- Ručno oslikana keramika/posuđe od kamena

- Emajlirano posuđe

- Posuđe od kalaja

Gde se nalazi serijski broj mašine za pranje sudova?

Svaka Beko mašina za pranje sudova ima jedinstveni serijski broj. Nalazi se sa desne strane na okviru vrata vašeg uređaja.

Članci

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?