Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Da li sigurno želite da izbrišete svoju listu želja
Nastavi
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako da dopunite so za omekšavanje i sredstvo za ispiranje u mašini za pranje sudova?

Kako da dopunite so za omekšavanje i sredstvo za ispiranje u mašini za pranje sudova?
Kako da dopunite so za omekšavanje i sredstvo za ispiranje u mašini za pranje sudova?

 

 

Sredstvo za ispiranje i soli za omekšavanje su sredstva koja obezbeđuju najbolji učinak pranja i sušenja vaše mašinu za pranje sudova. Treba redovno da dopunjavate ova sredstva za čišćenje.

 

Na displejima nekih uređaja nalaze se svetla za upozorenje koja pokazuju kada u uređaju nedostaje sredstva za ispiranje ili soli za omekšavanje.

 

 

 

Dopunjavanje sredstva za ispiranje

 

Sredstvo za ispiranje raspršuje vodu sa površine sudova tokom finalnog ispiranja i pomaže kod procesa sušenja. Takođe sprečava da se kapi vode osuše na sudovima i ostave tragove. 

 

Kada se upali svetlo za sredstvo za ispiranje, vreme je da se dopuni. Rezervoar za sredstvo za ispiranje nalazi se sa unutrašnje strane vrata mašine za pranje sudova, pored rezervoara za deterdžent. Otvorite poklopac rezervoara, sipajte sredstvo za ispiranje dok se rezervoar ne napuni i zatvorite poklopac.

 

 

 

Dopunjavanje soli za omekšavanje

 

So za omekšavanje prodaje se u obliku granula i pomaže unutrašnjem sistemu za omekšavanje da smanji tvrdoću vode u mašini za pranje sudova.

 

Kada zasvetli indikator soli na mašini za pranje sudova, vreme je za dopunu. Rezervoar za so nalazi se u unutrašnjosti uređaja na levoj strani ispod donje korpe za sudove.

 

Da biste došli do rezervoara, izvucite donju korpu i skinite zaštitni čep rezervoara za so. Sipajte so dok ne dođe do vrha rezervoara, a zatim zatvorite poklopac.

 

U rezervoaru za so za omekšavanje nalazi se voda, a ova voda može da se prelije kada sipate so u rezervoar. So može da se prospe u uređaj i kada dopunjavate rezervoar za so. So u mašini za pranje sudova može da izgrebe posuđe od stakla.

 

Da biste umanjili prosipanje soli, koristite levak priložen uz Beko mašinu za pranje sudova kada sipate so u rezervoar i obavezno obrišite svu vodu koja se prelila ili prosute granule soli. Čvrsto zatvorite poklopac rezervoara nakon punjenja.

 

Pokrenite program pretpranja ili najkraći program da isperete svu prosutu so iz uređaja. Granule soli ispod poklopca se rastvaraju tokom pranja i mogu da prouzrokuju da poklopac popusti. Proverite poklopac nakon svakog programa i čvrsto ga zatvorite.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?