Hvala na povratnim informacijama.
Ovaj prozvod ste upravo dodali na vašu listu želja
Upravo ste uklonili proizvod iz liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Želite li zaista da obrišete listu za poređenje?
Nastavi i obriši
Možete da poredite samo proizvode iz iste kategorije.
Dodali ste artikal za upoređivanje. Samo tako nastavite!
Artikal je uklonjen iz liste za poređenje.
Lista za poređenje je puna!
Na listi imate samo 1 proizvod. Dodajte još neke proizvode za poređenje.

2 min. pročitaj

Kako da transportujete mašinu za pranje sudova prilikom selidbe?

Kako da transportujete mašinu za pranje sudova prilikom selidbe?
Kako da transportujete mašinu za pranje sudova prilikom selidbe?

 

 

Opšte je poznato da je selidba jedan od najuzbudljivijih životnih događaja, ali ujedno i jedan od najstresnijih, tako da vredi da uložite malo vremena da biste ga učinili što je moguće jednostavnijim i efikasnijim.

 

Dok se pakujete i planirate šta ćete da ponesete sa sobom, lako se smetne sa uma bela tehnika. Morate da se postarate da se bela tehnika preseli bezbedno i na ispravan način, a za to je potrebno malo više planiranja. 

 

 

 

Priprema

 

Pre svega, treba da isključite mašinu za pranje sudova iz strujne utičnice i da isključite dovod vode u uređaj. 

 

Zatim možete da isključite crevo za dovod vode sa slavine. Da to uradite, okrenite spojnicu sa navojem u smeru suprotnom od kazaljki na satu. Preporučujemo da stavite peškir ispod slavine i creva za dovod vode jer može malo da iscuri pri isključivanju. 

 

Zatim izvadite crevo iz odvoda za otpadnu vodu – opet stavite peškir ispod da upije vodu ako iscuri. Možete peškirom da obmotate krajeve creva za dovod vode i creva za otpadnu vodu da bi upili vodu koja može da istekne prilikom selidbe mašine za pranje sudova.

 

Obavezno dobro obrišite mašinu za pranje sudova pre selidbe. Za više saveta za čišćenje uređaja pročitajte naš vodič o čišćenju mašine za pranje sudova.

 

Nastojte da ostavite vrata mašine za pranje sudova otvorenim bar 24 sata da bi se unutrašnjost potpuno osušila.

 

 

 

Transport

 

Sada možete da pomerite mašinu za pranje sudova. Ako sami prenosite mašinu za pranje sudova, ne zaboravite da je u pitanju težak uređaj i da će vam trebati nečija pomoć, posebno ako premeštate uređaj uz ili niz stepenice.

 

Kada ga izvučete, prikačite kabl za napajanje, crevo za dovod vode i crevo za odvod otpadne vode za zadnji deo uređaja. Vrata zatvorite i pričvrstite trakom ili konopcem. Možda bi trebalo da ga umotate u foliju sa vazdušnim mehurićima, u ćebe ili bilo šta što može da ublaži eventualne udarce tokom transporta. Pričvrstite uređaj na kolica ili na kamion koristeći jaku užad. Najbolje je da prevozite mašinu za pranje sudova položenu na zadnji deo sa vratima okrenutim prema gore. 

 

 

 

Selidba i montaža

 

Kada uređaj bezbedno stigne u vašu novu kuhinju ili drugo predviđeno mesto, ovaj kratki vodič će vas podsetiti kako da ponovo instalirate mašinu za pranje sudova.

 

 

 

Napomena o ugradnim uređajima

 

Transport ugradnih uređaja je nešto komplikovaniji jer prvo morate da odvojite vrata jedinice od uređaja. Detaljna uputstva za to uvek potražite u uputstvima za upotrebu i instalaciju. 

 

Ako imate Beko uređaj, uputstvo za upotrebu možete da preuzmete na osnovu broja modela proizvoda.

 

 

Možda biste ipak radije da se obratite nekom?

Beko

Licensee limited to certain jurisdictions